A realitás ez

Rettentő izgalmakat éltünk meg az izlandi vs osztrák végjátékban, nem való ez fehér embernek, de elképesztő módon végre a nekünk létező legjobb eredmény született, nyert Izland, így pedig minitabella alakult Magyarország, Ausztria és Izland között, ebben pedig a mi fiaink bizonyultak a legjobbnak az Izland elleni nagy gólkülönbség miatt, úgyhogy tényleg juhúúúúú. A realitás az, hogy ezzel mehetünk pénteken az 5-6-ért, mégpedig Szlovénia ellen, ami szintén nem egy veszett fejsze nyele. Ha ez a tudat nem szabadít fel bennünket egy jó meccsnyire, akkor semmi sem.

Erről beszélek, amikor azt ismételgetem, hogy hihetetlenül összerázódott az európai mezőny, élmezőnyöstől, tényleg nincsenek kimagasló csapatok, vagy verhetetlenek, itt továbbra is bármi lehet. Palasics Kristóf vakbele szépen közbeszólt, de Bartucz is hozhatja azt, amit eddig a győztes meccseinken, és én azt sem bánom, hogy Andó is lehetőséget kap a felnőttek között, ezennel.

Franciaországnak tökmindegy, ettől függetlenül nem félek attól, hogy ellazázzák annyira, mint tegnap a svédek - az első olyan meccs volt az Eb-n, amit elkezdtem ugyan, de nem néztem végig, mert blööö - de annyira nelkünk nem is kell. Karabatic nem lesz, Samir sem, pedig mindkettőnek elég jó Eb-je van, amúgy, de persze tülekednek utánuk a hasonló képességű játékosok. Na jó, kapuban Desbonnet és Bolzinger tülekedik csak, szóval pont nekik is kulcspoziból esett ki egy kulcsember, ez van.

Biztos mérges is tudok majd lenni, ha nagyon vállalhatatlan meccs lesz, de összességében azt a kitűzött célomat, hogy állva legyünk még pénteken, a csapat hozta, így én elégedetté kell nyilvánítsam magam már a francia-meccstől függetlenül. Még elődöntő is lehet, de persze nem ez a realitás, viszont ez sport. A sport pedig ilyen. Vegyünk példát a szlovénkákról, hogy kell nekimenni ennek a meccsnek, magunk miatt pedig nyerjünk végre 2 meccset, Kölnben!

Andó tehát keretbe be, Bartucz kezdett a kapuban, és mi kezdtük a meccset, de Dika Mem lőtte az első gólt, de gyorsközépből ImreBence ment gyorsan, sőt, AncsinGabi hetvendeik virágzása tovább folytatódott, a góljával pedig átvettük a vezetést. És BB, majd ismét Imre góljával egészen fantasztikus kezdést hoztunk ismét, remek. A védelmet kellene gatyába rázni, hogy legyen mögötte egy remek Bartuczunk, és kész is, nézhetnénk nyugodtan végre egy meccset.

Lékai labdaeladásából Fabregas góljával jönnek közelebb, de Ancsin elképesztő pattintottja után nagyon gyorsan kapunk gólt az éppen lemaradó jobb2ből. Belehibáztunk többször, ebből pedig megfordítják a franciákok az állást, Chema nem várja meg, míg komolyabb hátrányba kerülünk, jönnek a cserék, Rosta gyorsan össze is kaparja a neki szánt labdát, de pályán Fazekas is, és kövezzetek meg, de én hoznám Andót is, mert miért is ne? Bartucz sajnos nem nagyon tud belekapni semmibe se, egyébként gyakorlatilag mindent az emelt lába alá pattintva kap.

Chema a fejembe lát, és kapust cserélt, de sajnos gólt nem tudtunk lőni elöl, így hiába védett egy szépet Arián, eddigre már stabil 4-5 gólos előnyben kézilabdáztak az ijesztően jó franciák. Mondjuk veszprémiként nyilván egy ideje már tudok nekik szurkolni, sokkal inkább, mint a dánoknak, és most látom is bennük azt, amit tavaly nem, szerintem most megnyerhetik ezt a tornát. KisIlic góljára rém gyorsan válaszolt Rumili, jajjjistenem, rengeteg könnyű gólt kapunk, nem igazán zárunk vissza, hát így mondjuk nem lehet motivált franciákokat verni, annyi szent. Mert a franciák szemmel láthatóan motiváltak, nem fogják ellazázni, sajnos, de amúgy én megértem őket. Ha végig tudják tolni így a tornát, akkor miért húzzák be a féket, nem igaz?

Volt egy hosszabb gólcsendünk, és igazán hátul sem vagyunk meg, de ennek ellenére a félidő hajráját gyönyörűen hoztuk, így lőtávba kerültünk vissza, 20:18-as hátrányban töltöttük a félidőt, ami ránk nézve volt hízelgő.

Andó-védéssel kezdtük a félidőt, a másik oldalon pedig sajnos Szita választotta a rosszabbik megoldást, lövés helyett, de szerencsére vissza tudtunk zárni, és Mahé fejre húzott lövése miatti gólelvétele, kétperce után ugyanott tartottunk, mint félidőben. Sőt, Andó védései után ki is bírunk egyenlíteni végre, Lékai előkészítéséből SzitaZoli úgynevezett átlövésével. Aztán Ancsin is kapott egy hasonlóan szép előkészítést és ő sem szégyellte beverni, szépen visszajöttünk meccsbe, ki gondolta volna az első félidő közepe környékén, nem?

Máté hibázott ismét bele a lövésbe, majd az ImreBence által kiharcolt hetesbe is, basszus, ezek nem igazán férnek bele, még akkor sem, ha hátul mintha pislogna némi fény, sáncoltunk is közben, és folyamatosan ott lihegtünk az olimpiai bajnok nyakában benne. Szitát kell ápolni, nem igaz, hogy mi is elfogyunk a végére, és Imre Bence is újabb kapufára pattintja a hetest, nagy kár ezekért, pedig alapvetően nincs alárendelt szerepünk ezen a meccsen. Jó, tudooom, ha a franciáknak fontos lenne, bla-bla-bla, de egyébként nem tűnnek alulmotiváltnak, az is legyen meg. De Andó is megfogta Mahé hetesét, de ismét eladjuk a támadásunkat, Fazekast azért már hozni lehetne ismét, nem?

Haha, Chema azonnal reagál a leírt mondataimra, úristen, pályán Fazekas, majd Bodó bombázott kapuba, és végre DikaMem is lőtt egy kapufát, mehetünk a -1-ért, na. De sajnos remekül zárt előttünk a francia fal, kikényszerített lövéseink vannak, azok pedig nem hatnak, miközben Dika úgy gyalogol be bármikor a szaggatottra, hogy hozzá sem szól senki, aki magyar.

Mindegy, nem háborgok, megígértem, főleg, hogy Imre Bence ismét parádés visszafutást mutat. Kivédekeztünk ismét egy támadásukat, és Bodó elől elfogytak a védők, begyalogolt és bevágta a francia kapuba, de Mahé válaszolt rá túl gyorsan. Rosta végre belövi az első magyar hetest a második félidőben, továbbra is kétgólról figyelgettük a francia hátakat.

Minőségbeli különbségek vannak a játékosok között, ez nyilvánvaló, de ezzel együtt sem volt reménytelen ez a meccs, az viszont nagyon ijesztő volt, ahogy hullottak kifelé a játékosok, Sipinél már rendesen szívtam a fogam. 35:32 a vége, nincs okunk szégyenkezni, és bár kevesebb hibával talán lehetett volna igazi keresnivalónk is, így csak szorossá tudtuk tenni a meccset az amúgy egyáltalán nem lazázó gallok ellen. Nincs ezzel semmi gond, szerintem.

Nekünk most össze kell drótoznunk mindenkit a szlovénkák ellenire, hiszen feladat még van, és abszolút reális esély van arra, hogy egy nyílt és fasza meccs legyen az ötödik helyért. Talán szerencsésebb is így, mint simán cumizni még két meccsen, hiszen a dánok ellen nyilván csoda kellene, igazából mindenkinek, kivétel franciák. Szóval továbbra is menjünk a második megnyert meccsért, Kölnben!

Jó lesz, hajrá mogyorók!