Szokásos kérdezgetős

Ma már nyitómeccs, feldübörög a vébé, bár a mi fiaink csak holnap játszanak ugye, addig pedig olvassátok eme hagyományosan világversenyek előtti kérdezz-felelekünket, melyben remélhetőleg minden bennetek is motoszkáló kérdést felteszünk egymásnak, hogy aztán jól megválaszoljuk őket. A szokásos módon, színezéssel jelzem, hogy melyik éppen kinek a válasza. Zöldsarokban artmooney, sötétkékben vautor, ilyen csúnyában töcök, piros _benito ez a szolidan gyönyörű bordó pedig jómagam vagyok. Vigyázat, valószínűleg veszélyesen hosszú, olvasása csak hideg élelemmel ellátott embereknek javalott.

- Mit vársz a válogatottól? (nem kizárólag eredményre gondolok)

Fogalmam sincs. Ha a dánok elleni első meccsre gondolok, akkor Elnök-kupát, ha a másodikra, akkor meg nem tudom, melyik az igazi csapat. Persze a második meccsen rámentünk a "fingassuk az alapcsapatot, mert nyerni köll"-dologra, teljesen értelmetlenül. Nem a vereség volt az első meccsen sem a gond, hanem a koncepciótlanság. Rasmussen is három felkészülési zakóval nyitott, de különösen az első két meccsén látszott, hogy mit akar és mit tesztel. Na ennek nyoma sem volt most. Emiatt a csapat megfejthetetlen. A csoportból kábé csoportharmadikként továbbjutunk (legalábbis remélem, ha már ott leszek a helyszínen), aztán utána amolyan mocsaitutista módon megcélozzuk a hetedik helyet. Nem fog összejönni. Valószínűleg ennek a korosztálynak ez lesz a hattyúdala.

A 8 közé kerülés ezen az ágon azt hiszem elvárható. Bízom benne, hogy a kötelezőket képesek leszünk hozni, a 3 skandi közül pedig egyet el kellene kapni. Ugyanis az egyszerűbbnek tűnik, mint a torna végén a hetedik helyért menni egy horvát/német szintű csapat ellen. De ne csak eredményekben gondolkodjunk, én nagyon bízom benne, hogy egy harcos, okos kis csapat áll össze, akik produkálnak valami szerethetőt. No meg 1-2 bravúrt, az mindig olyan jó.

Az eddigi húzóembereken múlik a dolog ( Roló, Lékai, Bodó, Bence, ) Ha fel tud nőni a feladathoz még valaki, akkor a csoportból a 2. hely elérhető, utána minden pont ajándék. Nem lesz új berobbanó játékos, mert nincs a keretben ilyen, Máthé nem fog annyi lehetőséget kapni.

Egy bravúrt feltétlenül, mert azt általában hozunk, de jó lenne, ha nem kellene az utolsó pillanatig izgulni azon, hogy odaérünk-e a hét közé. őszintén szólva azt várom, hogy a legerősebb sorunkkal mindig meccsben leszünk, de amikor a cserék a pályára lépnek, a jobb csapatok kifújják az orrunkat csúnyán. elsősorban azért, mert iszonyú sokat leszünk emberhátrányban.

Hát elsősorban azt, hogy hozzuk a kötelezőket, és legyünk meccsben bárki ellen. Mindenki ellen. Azt is várnám, hogy egymásért csússzunk-másszunk a pályán, haljunk meg minden labdáért is. Hogy ne szarjunk be, ne zuhanjunk össze hátrányban, hogy használjuk a padunkat - bármilyen is -, hogy ne fáradtságozzunk a harmadik meccs után, és hogy próbáljunk taktikailag megnyerni néhány meccset. A csoportban pont lesznek ilyenek. Kivételesen azt is várom, hogy teljesítsük a kitűzött célt, ha ezzel a kerettel, akkor ezzel, de muszáj elérni a selejtezős helyeket, mert az Eb-ről sokkal nehezebb. Olimpiát akarok!

- Mi lesz/lehet az erősségünk?

Az, hogy a csapat jó része már 15 éve együtt játszik. Meg hogy minden tornán van átlag két meccs, amin a vártnál jobban teljesítünk.

Taktikailag nem várok kiugrót (cáfoljanak rám..), de egy egymásért küzdeni tudó, harcos csapatot szeretnék látni.

A védekezésünk stabil lehet Fecivel és Ligetvárival, bármelyik kapusunk képes bravúrra.

Remélem, a védekezésünk, mert ha nem, akkor eléggé szarban leszünk. szép nagy darab csávókból áll most a magyar fal, a sok lombrágó között lőni sem lesz könnyű, de ez csak akkor segít rajtunk, ha nem rohannak le túl sokszor.

Bárcsak tudnám. Ha lenne Donát és Rhüdi, meg tényleg egy jó kis Vili, akkor azt mondanám, hogy fel tudunk rakni két teljesen mást játszó sort, amiből az egyik elég gyors is lehetne. De nincsenek. Az megvan, hogy hivatalosan a védelemre építünk, na de ki nem? És ki fog gólt lőni, ha neadjisten valamelyik kapus kivideózza Ricsit?

- Mi lesz/lehet a gyenge pontunk?

Az, hogy a csapat jó része már 15 éve együtt játszik. meg hogy minden tornán van átlag két meccs, amin pocsékul játszunk.

A Lacival való kivételezés nem tetszik, ennek nem tudom mi értelme van, a csapategységre biztosan nincs jó hatással. Valaki vagy vegye fel a kesztyűt vagy ne. A szélek hagyományosan gyengének tűnnek és a várhatóan sok támadás-védekezés csere is lassítani fogja a csapatot.

Kevés a komplex támadó védekező játékos, a sok csere miatt a gyors játék kizárva, ha valaki ben tmarad védekezésben , gond lehet. Amíg Máté bírja addig van kreatív támadójáték.

Van egy jó sorunk, ami simán odaérhet a nyolc közé, és van egy másik, amelyik az elnök kupában sem nyerne túl sok meccset.

Hát, olyan azért van néhány. A j2 elég instabil, hogy finoman fogalmazzak, annak ellenére tartom az egyik legsebezhetőbb pontunknak, hogy emberszámra bőven sok is. Beállóban szintén komoly az űr Bánhidi mögött, Sipos és Timu finoman szólva sem ez a szint, de ha már, akkor én biztos betolnám oda Lacit is néha. Lassúnak, statikusnak tűnünk, várhatóan sokat fogunk cserélni, már eleve van vagy három emberünk, akik jóindulattal is csak védekezni fognak, úgyhogy szerkezetileg sem vagyunk meg olyan hűde nagyon. Sőt.

- Egyetértesz a válogatással? Kit hiányolsz a keretből? Ki van feleslegesen ott?

Nem. Bővebben: kurvára nem. Faluvégi? Bartók? Miért maradtak ki, de tényleg? Oké, Rhüdi nem játssza szét magát mostanság, de azért egy esélyt csak megérdemelt volna a felkészülési meccseken, nem? Teccik tudni, ezért ez a nevük. Mégis csak a BL-döntősnél tolja. Bartók kihagyására meg semmi épeszű magyarázat nincs (már persze azon kívül, hogy akik fiatalon kiszakadnak a NER-TAO-Mocsai szentháromság alól, azokat büntizni kell). Most komolyan, viszünk helyette egy Ancsint, aki védekezni nem tud, de legalább a kaput se látja? Császárnak se látom értelmét, persze ha Faluvégi nem tudta volna hozni magát a felkészülési meccseken, akkor nem lenne vele baj (vagyis de, még akkor is inkább látnám Juhászt a helyén és nem a szélen). Ezen felül tényleg egy Bányász-Füred vegyessel kell menni? Nem bántva ezeket a játékosokat, de komoly nemzetközi tempót még csak tévében láttak. Miből gondoljuk, hogy most majd hirtelen képesek lesznek felvenni a ritmust? Azon meg már csak sírva vigadunk, hogy nálunk simán megteheti egy játékos, hogy kimarad a felkészülésből, mert csak. Biztos mondjuk CR is kimaradt a portugáloknál, mert ő már öreg, és úgyis mindent tud. Vicc.

Bartók Donát Ancsin helyett + Faluvégi is elfért volna, dacára a nantes-i bizalomvesztésnek.

Bartók Donát és Vilovszki kihagyása öngól pont a komplexitás miatt. Ráadasul Donát a legerősebb bajnokságban lévő csapatban alapember. Mit kellene tennie még, hogy beférjen mondjuk Ancsin helyett? Szélső posztot nem értékeljük túl sokra, úgy tűnik, a nemzetközi trenddel ellentétben, főleg, hogy nem a legjobb szélsőink vannak a keretben.

A többiek már leírták, én sem értem Bartókot (és tudom, hogy a csapatban sem mindenki érti, miért maradt ki). Rudi saját magát sem vitte volna, úgyhogy ez érthető, rá lelkileg érdemes vigyázni, mert nem biztos, hogy két rossz tornát elbír.

Ismételgetni tudom csak, de fogom: Bartók Donát egyértelműen a legjobb formát mutató jobblövőnk, aki ráadásul a legerősebb bajnokságban futó Lemgó egyik húzóembere, védekezik, támad, átlő, betör, jól cselez, mi kellett volna még ahhoz, hogy legalább a bő keretbe becsűrjük? És mi az oka annak, hogy nem? Engem ez bazira érdekelne, mert azt ne adjuk már el, hogy Máthé Dominikra akkora szükség lesz, és hogy konkrét időt kap majd a vébén. Ő pont ráérne még, mi viszont sokkal beljebb lehetnénk a jelenlegi legkomplexebb, magyar jobbkettővel. Ez nagyon bosszant. Ancsint sem vittem volna, Csaszit sem, még úgy sem, hogy Rhüdi nem játszott rég, és igen, inkább ballökő, mint irányító, de szerintem megoldja mindkettőt. Vagy szélre viszek valakit és Juhászt teszem be középre. Az, hogy támadóbeállóból hogy vagyunk, az is ijesztő, bízom benne, hogy Bánhidi végig tudja tolni a vébét rendesen.

- Hasznosnak ítélted meg a felkészülésünket?

Nem, mert nem arra használtuk, amire kellett volna. Először is Vranjes kirúgása után ment a hiszti, hogy jaj, minek kellett ezt a két meccset lekötni (ismét kénytelen vagyok Rasmussenre hivatkozni, igenis erős ellenfelek ellen kell készülni, nem valami futottak még-csapatokat agyonverni, mert ott semmi nem derül ki). Majd az első dán meccsen olyan agyrémeket próbáltunk (Sipos-Ancsin-Balogh jobbszárny hátul pl.), amire épeszű ember nem gondolhatta, hogy működik. A második dán meccsre meg előkaptuk a (khm... Vranjes-féle) csapatot, annak is a 6-7 legfontosabb emberét, és őket csapágyasra hajtva, életünket és vérünket adva megvertük a dánokat. Majd hazajött a csapat Koppenhágából, egy napot itthon van, hogy aztán visszarepülhessen Koppenhágába. Sokkal több hülyeséget nehéz lett volna ebbe a bő egy hétbe sűríteni.

Mindenképpen, én kicsit sem hiányoltam a himbilimbi ellenfeleket. Beleszaladtunk egy nagy pofonba, majd játszottunk egy jó meccset, ezek kellenek a fejlődéshez.

Elutazunk Dániába játszunk egyet 3 napig semmit nem teszünk utána hazajövünk, hogy két nap múlva visszamenjünk szóljon az akinek ez logikus. A komolyabb csapatok magyarul az első 8-ba vágyók. Otthon készültek zömében a Vb-re ki nem jutott válogatottak ellen. Biuztos jól ülünk a moziba?

Két meccs az már felkészülés? amúgy az utazó keretből nem úgy látszik, hogy túl sok konklúziót levontak volna a kapitányok a dánok elleni hullámvasútból.

Franc se tudja, annak én is örülök, hogy nem Elefántcsontpart ellen játszottunk, ugyanakkor nem láttam rá a komplett felkészülésünkre. Meglátjuk. Hasznosnak biztos nem tartom azt, hogy Laci külön készült, de a többieket állítólag kilenc meccsre építették fel, ezt erősen figyelgetni fogom.

- Ki lesz szerinted a csapat húzóembere?

Bartók. Oh wait. Lékait tippelem, benne mindig benne van egy klasszistorna. És amilyen vacak volt az elmúlt hónapokban a klubjában, annyira kijöhet most belőle az "állat". Bánhidi elől alkothat maradandót, mint ahogy Ricsi is, ha végre valaki szól neki, hogy ne csak az egyenest lője mindig. És én nagyon bízom még Székely Marciban.

Szegedi fiainkban, főleg Ricsiben és Bencében nagyon bízom, de Lékai és Mikler lehet még kiemelkedő.

A szokásos BL-ben edződött gárda ( Lékai, Bodó, Bánhidi Mikler, esetleg Székely).

Ilyés feci a legfontosabb játékosunk, meg a kapusok. ha ők jók lesznek, már nem égünk nagyot, ha meg Máté is, akkor lehet ez egy egész jó vb.

Bodó, Bánhidi, kapusok és nagyon remélem, hogy Máté most fog visszatalálni aaz előző szezon őszebeli önmagához.

- Hányadik helyen jutunk tovább a csoportból, és mi lesz a középdöntőben, ha lesz?

3. Egyiptom ellen benne van egy zakó, a svédek ellen pláne, és még Katar ellen sem fogadnék nagy tétben a győzelmünkre, persze ez már nem az ezüstérmes fake-Katar, de Rivera az Rivera. A középdöntőben a dánokat, norgékat nem verjük.

Második helyen (bár én titkon remélek egy svédek elleni győzelmet, talán őket lenne a leginkább reális elkapni), a középdöntőben meg negyedik hely, de nagyon bízom a harmadikban.

A második hely elérhető lehet, ha nyerünk az argentinok ellen. Soha többé nem lesz ilyen sorsolásunk. A középdöntőben egy győzelem már ragyogó lenne egy fáradt csapattól, ahol egy sor van igazán.

Harmadik helyen megyünk tovább, körömrágós mecccset játszunk majd a 7. helyért.

Szerintem megcsináljuk a csoportot rendesen, ergo továbbmegyünk másodikként, de nem látom, hogy melyik skandit tudnánk megverni az ágról. Pedig tényleg ki kell emelni a sorsolást, mert olimpiáért nem is emlékszem ennyire teljesíthetőre. Pont ezért idegesít baromira a keretösszerakás.

- Hányadik helyen végzünk?

9-10.

Legyünk optimisták, hatodik.

A 7. a cél és nincs is benne több?

Az utolsó meccstől függ, de Nagy Laci akkora Big Game Guy, hogy azt behúzzuk, úgyhogy 7.

A hetediket én egész konkrétan elvárom, ez a feladat, ezt kell most teljesíteni. Muszáj. És egyáltalán nem lehetetlen, sőt, egy bravúrral mehetnénk az ötödikért is.

- Nemzetközi szinten melyik válogatott okoz majd kellemes és kellemetlen meglepetést?

A németek szerintem megbuknak, bár a hazai pálya tolhatja őket, de Prokop marhasága visszaüthet (a sportschau.de szerint tavaly az Eb-n azért volt baj Lemke kihagyása, mert teljesen taccsra tette vele a csapat hangulatát, és most ugyanez van Reichmann-nal, ő nem csak egy jobbszellő náluk, hanem most a vezér is). A horvátok ága is elég vaskos, az elődöntő csücskös lesz, ez már arrafelé akár csalódást keltő eredménynek is számíthat. Kellemes meglepetést Izlandból nézek ki, illetve talán az osztrákokból (aminek mi annyira akkor nem fogunk örülni).

Az oroszok talán most villanthatnak, Koksharov jó munkát végez, Peric a kapusedzőjük, náluk kijöhet egy jó eredmény. A sorsolásnak köszönhetően szinte biztosan lesz két skandi csapat a négyben, a végjátékban pedig simán be is húzhatja valamelyik. A spanyoloknak minden ült az előző eb-n, én őket most nem várom a négybe (kivéve ha a horvátok is hasonlóan gyenguszok lesznek).

Nincs meglepetés csapat, szerintem. Európa tarol. A németek otthon vannak, az mindig érdekes. A spanyolok nem lesznek a négyben.

Japán fasza lesz, azt hiszem. Másfél év Tokió, helló!

Oroszország és Japán felől én is pozitív rezgéseket érzek, tán még a macedónokból nézek ki váratlant ugyanakkor borzasztóan remélem, hogy a németek fognak - hazai pályán - pofára esni.

- Ki lesz a fekete ló, és miért pont ők?

Nem látok ilyen csapatot. Esetleg a már említett Izland, de most őket sem érzem alkalmasnak erre. Esetleg még az oroszok? Nem hiszem. A szerbeket meg hiába is mondanám, bennük kb. az 1986-os vb-aranyuk óta ott van a potenciál, ami bennük is ragad. Ha mégis kellene egyet mondani, akkor a norgék.

Talán az oroszok, nekik most sokminden összeállt ahhoz, hogy robbantsanak (valamekkorát)

Svédek szinte otthon vannak, de nyomás nélkül. Még a nagy öregek is visszatértek készülnek valamire.

Japán, és azért, mert ők játszhatnak egyedül abszolút tét nélkül.

A svédeket, norgékat nem igazán lehet már annak tekinteni, másban meg valahogy nem látok semmi különöset. Vagy majd mi!

- Legnagyobb hiányzók?

Egyértelműen Szlovénia. Nem is értem, miért nincsenek itt. A lengyeleket mondanám még, de mivel náluk kikopott egy nagy generáció, bizonyos szempontból várható volt. De azért itt lenne a helyük.

Karabatic nélkül fura lesz a francia válogatott, de így is elképesztően erősek.

Szlovénok, hála nekünk.

Szlovénia (hehe).

Nikola, Árpád, szlovénkák, lengyelek.

- Végül kik lesznek a négyben?

FRA, ESP, DEN, NOR.

francia, horvát, dán, norvég.

francia, német, dán, svéd.

FRA, GER, DEN, SWE

FRA, GER, DEN, NOR.