Küzdésből jeles!

Kicsit beragadtunk az utolsó meccsünk elején, Blagotinsek, Mackovsek és Dolenec is eredményes tudott lenni a Lékai, Bánhidi-megoldásokkal szemben, ismét volt labdaeladásunk már az elején is, és jól láthatóan a szlovénkák le akartak futni bennünket. Ami ment is nekik. Lékai gólja után abszolút látványosan húzták az üres helyére a labdát, a gyors kezdést követően.

Szerencsére Bartucz is beköszönt egy csodás védéssel, ám a túloldalon Imre Bence is a szlovén kapus kezébe lőtte, mindazonáltal jöttünk közelebb, 2:5 után 4:5-re verekedtük fel magunkat, és Bánhidi annyira egyedül maradt véletlenül, hogy bűn lett volna nem észrevenni, SzitaZotyi passzából kiegyenlít az all starban is érdekelt beálló. Hetesből vágja be Gáspár, kegyetlenül, nem szép dolog ez, hát na, aztán ismét Szita villant, egy átemelésből kétpercet érően, maradt nálunk a labda, emberelőnyben. Úristen.

Na végre, egy szélre letolt labda, emberelőnyben, mondjuk kijátszva ez sem lett olyan nagyon, de lett hely, és befért a fiú szépen, be is verte, vezetünk, az 5. helyért zajló pénteki mérkőzésen. Bodó Ricsi legtöbb gólpassza váó, Bánhidinek ismét betolta, kettővel vezetünk, és közben Bartucz is védegetésbe kezdett, Bóka indulásával három lehetett volna, de mellépörgette, így ismét egy gólocska lett a 3 helyett. Nagyjából az van, amit vártam, szoros és változatos meccs, mindkét csapat minden posztról volt már eredményes, jöttek cserék, Fazekast például most gyakta földbe Jovicic a vállánál fogva, hát ez nem volt egy szép mozdulat.

Ráadásul Máté kapufára tette a hetest is 10:10-nél, a 22. percben. Viszont remek blokk hatástalanította Vlah lövését - Ilic -, nagyon passzívnál voltak már a szlovénok támadásban, jöhettünk is belőle, és ezen a ponton kicsit elhavazódtam minden más miatt, úgyhogy csak azt láttam, hogy beállt a félidei 12:13-as félidei eredmény.

Aztán volt egy elég erős leállás az első félidő elején a kijelző miatt, hűha, jó előjelek ezek az elődöntőkre nézve, mindenesetre azt hozza eddig a meccs, amit vártam tőle, fordulatos, szoros, nem szép, de nem is rossz meccs. Brusztolós, küzdős. Lékai góllal térünk vissza a mérkőzésbe, egyébként a vélhetően utolsó Eb-meccsén remekül játszik, hátul pedig Bartucz véd, ismét mehetünk a vezetésért. De sajnos Lékai lövését védi a szlovén kapus, és a következő támadásukból emberelőnybe kerülnek, Liget ballag le. Imre majdnem labdaszerzése után sajnos Mackósajt zavartalanul sétál be, kettő góllal vezetnek a szlovénok.

Kapust cserélnék, szerintem, nézzük meg, Andó mit mondd erre a maira, nem, Chema? Hallod?

Na jó, négy hetest nem lehet kihagyni egy meccsen, aki ezt megteszi, az nem tudom, hogyan ér majd el győzelmet, ezt ki kell mondani, ismét jönnek a hibák hátul, Sipi kétperce következik éppen. Egy Lékai-Bánhidi párosból jövünk közelebb, egészen szépen működik ez továbbra is, és ismét hetest kapunk, atyaúristen. Hát ezt hogyan? Miért? Imre is kihagyja, lőjje akkor Bánhidi, esküszöm. Vagy Ancsin. Ha a jó heteslövők nem tudják belőni, akkor lőjjék a rosszak. Vagy menjek én? Mi legyen?

Lékain nagyon látszik az akarat, hatalmasat játszik ma, ismét Bánhidi kezébe varázsolja a labdát, és bár tudtam, hogy szoros lesz ez a meccs is, valahogy nem voltam felkészülve rá. Lehet, hogy tudtam, csak nem sejtettem, mi? Passzívig játszuk ki a helyzetünket, aminek a végén Ilic verte be talpról gyönyörűen, ez az. Ismét iksz, és Bartucz is véd egy szépet, de annyira rottyon vagyunk már, hogy állóháború alakult ki, ha valaki tud tolni egy sprintet még, azzal meccset nyerhet. Vagy bedob két hetest, hehe.

Na, jött FazekasGeri, csodás előkészítést tolt BodóRicsinek, aki végre bazi nagy góllal egyenlít ki. Andó jött be a hetesre, de nem tudta megfogni a lábához pattintottat. Szerencsére a szlovénkák sem hasítanak, túlélésért küzd itt már mindenki, talán csak Zarabecből nézek ki egy sebességváltást, másból a komplett mezőnyből nem. Meg is oldják az emberelőnyüket, ők ugye 5 az 5 elleniben tolják, igazuk is van, aki játszotta valaha ezt a játékot és külső posztról szeretett egy-egyezni, az tudja, miért jó az, hogy sokkal nagyobb helyek vannak. A szlovénok játéka abszolút erre épül, nagy okosság tőlük ez, és működik.

Bóka Bendegúz, yesss. Úristen, miből jött ez az egyenlítés, és kapunk MÉG EGY hetest, atyaég. Vezetünk, hát mikor, ha nem az utolsó előtti percben? Bóka heteseivel, Bartucz védéseivel, egyébként Lékai mai egész meccsével, Bánhidival, akarattal, kínnal, vérrel, verejtékkel ez a válogatott elérte a valaha volt legjobb magyar Eb-eredményt, teljesen megérdemelten. Nagyon büszke vagyok erre az egész bagázsra, köszönöm Münchent, a hibátlan csoportkört és ennek a meccsnek is az utolsó 3 percét, az utolsó, kivédekezett támadásukat, aztán még a videózást is, amibe biztosan öregedtem egy évet, de szerintem Máté is. Felejthetetlen végjáték, imádom.

Szép volt, fiúk, köszönünk mindent!

Jövünk majd még egy magyar értékeléssel, és a final weekendről is tervezek posztot, mert mindjárt elődöntők!