Ne legyen számolgatás!

Egy eddig rendkívül kaotikus Eb első csoportkörének zárásához érkeztünk el, sajnos nekünk eddig semmilyen meglepetést nem sikerült szerzenünk, két vereségen vagyunk túl. Persze kalkulálható volt ez a két eredmény, de ezen az Eb-n aztán tényleg bármi megtörténhetett volna, nekünk viszont nem sikerült még átlépnünk az árnyékunkon. Sokan azt mondják, mennyire ügyesek vagyunk, hogy partiban voltunk a spanyolokkal, illetve az is igaz, hogy finom szólva is vitatható bírói ítéletek voltak a végén. Viszont az a nagy igazság, hogy ezért pontot nem osztanak, így mondjuk ki, eléggé szar helyzetben vagyunk. Ami örömteli, hogy a játékosok arcán dühöt láttam ezt pedig ma fel kell használni. Egyszerűen nem számolgatni, hanem menjünk oda, és répázzuk meg úgy emberesen ezt a cseh válogatottat. Ne számolgassunk, hogy jaj legyen meg valahogy az a 4 gól. Legyen közte 10 aztán csókolom.

Mi kell ehhez? Egyrészt, rohannunk kell miközben nem hagyjuk őket futni. A spanyolok ellen nem tudtak rohanni, csúnyán be is darálták őket. A dánok ellen több sikerük volt ebben, igaz ez csak ahhoz lett volna elég, hogy partiban legyenek. Az olimpiai bajnok legyőzéséhez még kellett egy nem mindennapi kapusteljesítmény is. A 38 évesMartin Galia 45%-kal védett, egészen hihetetlen teljesítményt bemutatva. Azért én őszinte leszek, meglepődnék, ha újra képes lenne erre, viszont jobb lesz vigyázni vele az elején. Hamar vegyük el a kedvét, legyenek pontosak az első lövések, és így nem lesz lehetőségük átrohanni rajtunk. Felállt fal ellen már sokkal nehezebben találják a megoldást a csehek, így egyértelműen kelleni fog az a védekezés, amit a spanyolok ellen hoztunk. Ami szintén jó lenne, ha a kapusteljesítmény tovább javulna, mert a spanyol meccsen mutatott szint is kevés lesz, ha ezt a meccset tutira meg akarjuk nyerni.

Ami a támadásainkat illeti. Középen nagyon masszív a cseh védelem, nem jó, ha leállunk velük birkózni. Ha nem tudunk rohanni, akkor is szét kell majd húzni a pályát, a szélen lényegesen gyengébb a védekezésük, igaz nekünk eddig az volt a gyenge pontunk támadásban. Ezt Vranjes is pontosan látta, nem is véletlen, hogy pont ma cserélt kettőt is: két szélső érkezett, Fekete Dávid és Országh Ádám, Jamali és Vilovszki helyett.

Összeségében, azért még egy olyan meccs nem annyira várható a csehektől, mint két napja, ezt pedig ki kell ma használni. Egy nagypofájú, rossz napot kifogó dán válogatottat vertek meg, akik ma alighanem legyűrik a spanyolokat este. Az ellenfelünk szintén egy fiatal, masszív csapat, de azért egyéni szinten a mi játékosaink jobbak. Egy percig se szabad ma kételkedni abban, hogy itt nem mi vagyunk az esélyesek, és ennek fényében meg kell nyerni ezt a meccset úgy, hogy a dán-spanyol nélkül is meglegyen a továbbjutás. Szóval este hajrá magyarok!

Fotó: MKSZ/Kovács Anikó