Ez egy fincsi poszt

Ahogy ígértem és írtam is, fincs kollégának technikai okok miatt nem posztolta a gondolatait, így ezt én teszem meg. Szóval innentől őt olvashatjuk


"no néhány gondolat az elmúlt két meccs kapcsán:
1. Végre van edzőnk, ami nagyon jó érzés. Az időkérések alatt is látszik, hogy pontosan tudja mit kell mondjon, látja hogyan tudja megoldani a problémákat. Elindult egy úton és faszán halad, viszont tény, hogy a sérülések és leginkább az előre leadott listával nagyon beszopta. A játékosok hisznek benne ez is látszik, viszont az is nagyon, hogy hiába mondja el mit csináljanak, egyelőre sokan ezt nem tudják megoldani (erről később). Azt érzem most, hogy ezzel a faszival ebben a négy évben érmet fogunk nyerni most. Én kurvára bízom benne a két gyengébb meccs ellenére is. Eddig ami hibát érzek benne: kapuscsere hiánya, szerintem most kezdi érezni, hogy Éváról többet gondolt, illetve az, hogy az össze irányító kiesését nem tudta megoldani, bár azt hiszem ezt senki se tudta volna így. Szerintem logikus volt, hogy Tóth Gabit kihagyta, mert nem számolt vele, hogy egyszere esik ki Kovacsics, Zita és Triscsuk aki még lehetőség lett volna görbével szemmel láthatóan nem teljes értékű támadásban. Megértem a rizikót amit vállalt Zsuzsával, nem jött be. Szerintem a valószínű kiesés ellenére, ez a torna nagyon sok mindent megmutat neki, amit barátságos meccsek nem tudtak volna, és most már jobban fel tudja mérni a csapatot. A lengyelekből se varázsütésre csinált nagyon jó csapatot, itt is kell neki idő.
2. A legerősebb bajnokság. Ez itt szerintem egyelőre a legnagyobb probléma. Kicsit azt érzem néhány emberen, hogy azt gondolják, ők bármit csinálnak mivel a "legerősebb bajnokságból" jönnek, ezért a bab is hús. nagyon fáj látni, hogy önteltséggel állnak oda páran, aztán az első pofon után meg úgy teleszarják a bugyogójukat mint az állat. Igazából ha szembe néznénk azzal, hogy a magyar bajnokság egy teljesen középszerű, mivel pont úgy néz ki mint a többi. Van két kiemelkedőbb csapat (amelyikből az egyikben gyakorlatilag magyarok nem kapnak meghatározó szerepet, a másikat meg rendre szarrá verik az élmezőnybe tartozó csapatok, ráadásul idén még itthon is elkapták), van 2-3 jobb, leginkább stabil csapat, meg vannak azok akiket ronggyá ver mindenki, de maguk között elbohóckodnak.
3. Játékosok. Na itt nagyon vegyesen érzem a dolgot. Kovács Anna nekem összességében eddig pozitív, még fejlődni fog ő, de már most se rossz szerintem. A csehek ellen ő tartott meccsben minket, tegnap sajnos meg ő is borzasztóan elbizonytalanodott. Kár érte, mert ő már most is próbálna húzóember lenni, és szerintem jövőre már az is lesz, de neki kell egy bl csapat, ahol rendszeresen játszhat a legmagasabb szinten. A szélen Lukács még sokat hibázik, de rajta egy pillanatig nem éreztem, hogy beszart volna, ha elkúrja az után is oda mert állni. Ő hosszú távon ahogy pontosabb lesz, és jobb lesz a lövő hatékonysága szerintem sokat fog érni. Kisfaludy se vészesen rossz, védekezésben jobb mint gondoltam, támadásban kicsit magabiztosabbnak kéne lennie. Dombi hosszú távon nagy érték, vigyázzunk rá szerintem. Hornyák nagyon jó kiegészítő ember, amikor bent van küzd, hajt, hetest harcol ki, gólt lő, szerintem tegnap tovább bent kellett volna hagyni, mert Anna akkor már sokat hibázott, ő meg három perc alatt védekezett egy faszát, kiharcolt egy hetest, lőtt egy gólt, igaz után védekezésben volt egy hibája is. Szekeres nélkül én már nem tudom elképzelni a falat, nagyon határozott, és kiegyensúlyozott szerintem. Az egyik nagy csalódás nekem, Görbe. Ő már csak kiegészítő ember kéne legyen, és Kovacsicsot nagyon jól tudná helyettesíteni. Sajnos azt gondolom, mindenki azt várta, hogy majd a csapat élére áll, viszont ez nem történt meg, erősen csődöt mondott, és szerintem a két meccs leginkább ezen ment el. Három hetest máskor egy szezonba hagy ki, tegnap meg... Na mind1. A sok sérült eredményezte ezt a faramuci szituációt amibe neki kellett volna előre lépnie, de nem tudta megtenni már. Ő se lesz már fiatalabb sajnos. Nada ennél sokkal jobb, mint amit most hoz, nem tudom mi van vele, de őt ne temessük, tavaly, pl nagyon jó szezonja volt, nem tudom mi lehet vele. Aki viszont nekem a legnagyobb csalódás az Klivinyi. Értem én, hogy ő Érden sztárként van kezelve, de bazdmeg, itt annyi labdát lőtt el ész nélkül össze vissza, hogy néha már a síró görcs kerülgetett. Számomra totális csőd, ez az erőlködés, és őszinte leszek sokszor nagyon fáj nézni, amit művel. Ráadásul nem védekezik, szóval én őt elfelejteném, és a helyére megpróbálnék valami fiatalt keresni, akiből Rasmussen ki tud hozni valamit.
4. Fejben hatalmas bajok vannak, és ebben mindenkinek itt igaza volt, hogy egyedül Kim nem megoldás. Ezt komolyan kéne lassan venni, és nem ezt a szar hozzáállást követni, amit Elek csinál, hogy ezek kuruzslók. Nem értünk hozzá, ez van, de lehetne segítséget kérni, csak az a baj, hogy ezt itt hiába szajkózzuk, ha azok az emberek nem hallgatják meg, akik a döntéshozatal közelében vannak."

Fotó: Kovács Anikó/MKSZ