Tovább romlott az osztrákok elleni stat

Palasics ziccervédésével és Ancsin csodás góljaival kezdődött a találkozó, nem is hinném, hogy kívánhattunk volna szebb első két percet, aztán Szita lőtte sajnos a kapus kezébe, de mivel hátul pontosan onnan folytattuk, ahol Izland után abbahagytuk, úgy tűnt, belefér néhány ilyen is ma. Itt még úgy tűnt. Ancsin, aztán meg Szita passzából Bánhidi tudott befordulni, remek, AncsinGabi ismét hatalmas kedvvel, és rettentő erővel lőtte negyedik (!!!) gólját, nehogy nekem valaki elkezdje ekézni, nagy Eb-t fut, aki ezt nem látja, az vak.

Sajnos közben az osztrákok is megtalálták a lövőkezüket, de nálunk is mindenki ment nyélen, Bánhidis bejátszása után Lékai kintről volt eredményes, abszolút változatos támadásokat vezettünk és a 14. percben elkezdődtek a cserék is, az addig remeklő Ancsint mintha kicsit ápolni is kellene, jött Zoran Ilic. 8:5-nél Pajovic időt kért, és ez kulcspillanat lett a félidő további részére való tekintettel, felrakták a 7:6 ellenit. Egy hetessel azonnal közelebb jöttek, és a védekezésüket is kicsit feljjebb tolták a jobb2 felé, de Lékai gyönyörű bejátszásából a három embert magáról lerázó Rosta Miki lőtt gólt.

Egyértelműen tartották a lépést az emberelőnyös játékkal, de mivel eddigre megvolt a 2-3gólos stabil előny, és mi továbbra is egészen változatosan támadtunk, egyelőre nem férkőztek közelebb. Tömtük a beállót és befutókat, a most pályára lépő Bodó is szép bejátszást produkált Rostának, de Bóka is a falból volt eredményes. Valamit meg kéne próbálni, na, emberelőnybe kerültünk közben, de mondjuk nekem ez a 7:5 ellen annyira gyöszösnek tűnik, hogy jézusom. Lövőhelyzetig sem jutottunk belőle, nem úgy ők. Hatalmas átlövésgóllal egyre zárkóznak vissza, időt kéne kérni, főleg, mert Frimmel ziccerével ki is egyenlítenek.

Emberelőnyből. Kiegyenlítenek. A mi emberelőnyünkből.

Hna, Bodó eltalálta a kaput végre, ez a 14 lőtt gól nekünk veszélyes ezen a tornán, most is kiegyenlített Ausztria. Kapust kéne cserélnünk, nem? Kristóf elég rég nem nyúlt bele semmibe sem. Bartucz jött be a hetesre, miattam maradhatna is benn, de nem marad. RostaMiki végre tudott lőni egy üreskapust, és ki is nyitottuk a védelmet Bókával középen, megpróbáljuk így a 7:6 ellenit kivédekezni, és az első körben sikerült is végre, Palasics is védeni tudott egy komolyabbat.

Hanusz Egonról kaptunk egy kiállítást, de aztán sajnos az emberelőnyt ismét elbalfaszkodtuk, Bodó passzolt az égbe, hát, nem kell erőltetni az emberelőnyöket, húzzunk végig simán egy labdát a kisfiúnak szélre, hátha neki jobban megy a befejezés. Ezzel a 7:6-tal abszolút versenyképesek, nagyon erőltetni kellene a gyors közepeket, ha már ez van, és bár a végén a kicsit megnyitott védelem egészen jól ment ez ellen, mégis betalált talpról Hutecek, így 17:17-es félidei eredménnyel vonultunk pihenőre.

Chema jól mondta (bár egyáltalán nem értek azzal egyet, hogy szünetben bárkit is kérdezgetni kellene), muszáj lesz kezdeni valamit az emberelőnyös helyzetekkel, és a védekezéssel is. Nem szabad elcseszni a lépéselőnyünket, meg kell nyernünk ezt a meccset.

MI kezdjük a félidőt, de Máthé Dominik sajnos kihagyta a ziccert, az istenit, ezek nem férnek bele, ez nem Izland, ez Ausztria. Hehe. Szerencsére Palasics is véd egy nagyot, Szita átlövését ugyan még védte az osztrák kapus, de a kipattanót Bóka összeszedte, és be is rendezte a hálóba szépen. Egyébként Lékai csodásan készítette elő az átlövéseket, most végre Máthé is bevágta az egyiket, és Frimmel kapufája után mehettünk a kétgólos előnyért. 5+1-be kijárogató Szita védelemmel egészen szépen kivédekeztünk most két ellenfél támadást is, és Máthé Dominik parádés átlövésével ismét 2 lett közte, sőt, majdnem 3, de Dominik mellétette.

Lékaié viszont csodásan bement, centiken múlt ugyan, de bement. Na, összetettük a válaszokat a 7:6 ellenire, és egyelőre működni látszódék, és bár kapunk egy felesleges kétpercet, Wagner is föléejti beállóból, szuper. Szita határozott betörése után hetessel jöhettünk, de Máthé Dominik kihagyta, és a következő védekezésben benyaltunk még egy kétpercet. Ajjajj. Kétirányítóssal próbáljuk kibekkelni a kettős hátrányt, kisebb sikerrel, de gól nélkül zárjuk, ismét jöhetnek az ikszért, és ki is egyenlítenek.

Möstl egyébként közben egészen jó teljesítményre húzta fel magát, én meg nem értem, miért nem próbáljuk meg Ligetet és Bartuczot?

A 43. percben először vezetett Ausztria, 5 perce nem lőttünk gólt, de aztán Máthé felment, és belőtte szépen. Rettentő hosszan védekeztük ki a támadásukat, de sajnos a végén gólig mentek, most mi rohanunk az eredmény után, és nem tetszik a mérkőzés hullámzásának üteme. Lékai labdaszerzése után ismét felcsillant a remény, de a gyönyörű bejátszás után BB sajnos kapufára vágta. Nagy szerencse, hogy Bartucz azonnal ziccert védett a másik oldalon is, de kipattanó híján továbbra is ők jöhettek.

Biztos voltam benne, hogy rém nehéz, brusztolós meccs lesz, az is, de valahogyan nyerjük meg, könyörgöm!

Bartucz elég jól szállt be, de ha a kipattanókat nem szedjük össze, akkor mit akarunk, srácok? BB-ig ismét eljutott a labda, de Möstl kiszedi lábbal, lehet, hogy jöhetne kisRosta is, mert kezdünk ráparázni a kapusra, és az nekünk nagyon rossz lenne. Bodó jesszusom, mit hagyott ki ismét, és a következőt is, jujjj, valakinek be kell lőnie valamit. Muszáj. Bánhidinek, csakazértis. Bartucz pedig ismét elképesztő. 54. perc, 25:26, menni kell előre. Imre Bencének lehúzott labda elképesztően szép lett, Frimmelt ki is küldték, csak hát, eddig nekünk annyira nem volt szerencsénk az emberelőnyökkel.

Sajnos Chema most nem forgatott annyit bele ebbe a meccsbe, hogy ez a következő 3 miatt, vagy más miatt volt, azt nem tudom, de kicsit hiányoltam a kicsik szerepét, és az időkéréseket ezen a meccsen. Azt sem annyira értettem, elfért volna, írtam is fentebb. Baszki. Labdát szerzünk és az első lerohanásunkból Bóka végre visszaveszi a vezetésünket, amit rég nem birtokoltunk már. De Máthé mi a szart gondolt ott annál az előkészítetlen átlövésnél a money time-ban? Vért izzadtunk a vezetésért, erre odaadjuk a kezükbe. He?

Sajnos ezen a meccsen elmaradt minden, amit Chema eddig remekül csinált az Eb-n, eltutizta az egészet, nem mert vagy nem akart belenyúlni, ez nem világos, és most megkérdezni sem tudjuk tőle, de ez egyértelműen rajta ment el. Először is bennhagytunk két időkérést, pedig lett volna ötletem, hogy mikor kellett volna kikérni őket, aztán egy csomó csere elmaradt, Fazekasnak, kisRostának, de Ancsinnak/IIlicnek is jönnie kellett volna vissza már régen, kapuscsere is vagy 15-20 percet késett, a 7:6 ellenire válaszok, az üreskapus is késett és ezzel sajnos benyaltuk az első vereségünket attól az Ausztriától, akik egyáltalán nem rosszak, persze.

Remélem mást is vernek még meg és lesz itt még érdekes eredmény, van még hátra minimum 3 meccsünk, de ettől még ezzel elcsesztük a lépéselőnyünket. Sajnálom, mert nagyon kellett volna ez a meccs a továbbiakhoz. 29:30.

Szedjük össze magunkat, hajrá mogyorók!