Katar képekben I.

Mivel van Katarban beépített emberünk, aki szerencsére szorgosan küldözgeti a képekkel ellátott információkat, gondoltam itt az ideje egy posztnak erről a rendezvényről.

Varju Veronika nevét már ismerhetitek, ha olvastok mindenfélét a sportban, az ő meglátásait foglalom össze a vébé rendezésével, színhelyével, hátterével kapcsolatban. Ő most éppen az IHF programjában vesz rész, mint önkétes, gyakran szokta választani ezt a fajta megoldást világversenyek esetében, hiszen tanulmányait ilyen irányba folytatja éppen, szóval ez neki mindig igazi win-win helyzet. Rengeteg dolgozik persze, de kanyarít időt arra is, hogy informáljon bennünket arról, hogy mi történik ott éppen. Fényképes riportszerűség következik tőle.

Sztárok műanyagból. Van egy kiállítás az aréna egyik részén, ennek keretében volt a Nikola mez vitrinben pl., és látjuk, hogy életnagyságban itt nyomulnak a többiek. Mindenhol monitorok vannak persze kiegészítőnek. A méreteket Veronika szavaival szemléltetném, az úgy hitelesebb.

"Hatalmas az aréna és minden messze van, senki nem tudja a biztonságiak és önkéntesek közül, hogy mit merre lehet találni, így kedves dolog, amikor egyik nap még eljutsz egy úton a média étteremig - ami szintén luxus amúgy -, aztán másnap már nem engednek arra. Sietsz, mert éhes vagy, és elküldenek totál más irányba, de igazából nem tudják pontosan merre, így csak bolyongsz mindenütt."

"Kilátás az arénából a nagy semmibe, de majd hamarosan itt nem ez lesz. Lusail, ami az aréna neve, valójában egy város lesz, csak még nincs kész. Lesz majd itt 80 000+ férőhelyes stadion is, ahol a 2022-es foci vb megnyitója lesz. Sőt, víz is lesz körülötte, még ha itt még nem is látszik."

No photos area. A lépcsőfeljárókon friss festékszag terjeng, de legalább nem penészesek a falak.

Aprócska szobrok a bejáratnál, mondjuk ez nagyon jól néz ki szerintem.

Tunéziát elkísérték a szurkolóik, mondjuk nekik azért annyira nem volt messze.

És ennyien vannak a macedónok, akiket gondolom tátott szájjal bámulnak az arabok. Veronika azt mondja kb. a Mezőkövesd meccsein lehetnek annyian, mint a tegnapi Bosznia vs Iránon, és abban már benne van a nem kevés médiás kolléga, szóval lehet tényleg fel kellene ajánlkoznunk bérszurkolónak a katari szövetségnek, hátha ideküldenek értünk néhány különgépet. Sokáig tart még a torna.

Lengyelek is vannak persze, és mint láthatjuk a képen sört is mérnek. Update: rosszul látjuk, nem mérnek.

Felülről jobban mutat a meggypiros, meg a teltház is ugye.

A média egyik emelete a három közül.

...és egy régi ismerős, Kiro, aki már nem beszélni jól madzsar.

Fotók: Varju Veronika, akinek hálásan köszönjük és várjuk a továbbiakat is persze, mert imádjuk az ilyet.