Megküzdöttünk érte...

Hát komoly novellát tudnék összeharácsolni arról, hogy milyen furcsaságokkal szembesültünk, de az is tény, hogy egyébként meg igen fasza kis fun zone-t, és viszonylag szurkolóbarát bejutást tudtunk összerakni, mondjuk a médiára ez annyira nem igaz, gyalogoltunk annyit, mint egy rendes, városnézős holiday. Nem baj, családegyesítve, szarrá izzadva a metsző hideg ellenére, de végül sikerült beültetni a gyerekeket és megtalálni a media tribünt is viszonylag időben. Ott még volt némi net-parám, de itthon szerencsére gyorsan rátolom a telefonomra, jobb is úgy. Az stabil.

Miklerrel a kapuban kezdtünk, a Szita-Lékai-Máthé belső hármassal, utóbbi labdaeladásából gyorsan indult és gólt is lőtt az elég nyitottan védekező portugál válogatott. Topic és Sipi belső hármassal kezdtük a védekezést, egy beállósnak szánt labdát ugyan szépen lehalásztunk, de aztán egy szélsőbefutás utáni bejátszást már csak hetest érően tudtunk megakadályozni, nagyon gyorsan 0:2 lett. Jajjj. Pereira szépen meglátta a gyenge pontjainkat, és rá is játszik a tartalékos válogatottjával, ez számomra a 3. percre kiderült. A harmadik védését mutató kapussal szemben 0:3-nál a nullát védő Mikler állt, ez így nagyon nem lesz jó, ráadásul Fernandes kb. nullából lőtte be, hosszúra.

Egy hetessel végre megkezdtük a gólgyártást, de amit előre is írtam, hogy a szélsőiket és a beállóikat le kellene venni, az nem nagyon akart összejönni, Iturizza belőtte a negyedik góljukat is, akit Martins nagyon okosan 1-2 közé állított a támadásaikban. Ott lesz is keresnivalója Lékian/Szitán a 110 kg-val. Bóka tudott szép nagy ívben kapura kanyarodni, és nem is hagyta magát megzavarni, bevarrta a 2. gólunkat. Sajnos nagyon okosan, rettentő sokszor futtatták be Areirát, elég kiszolgáltatott helyzeteket teremtve így Miklernek, amíg nem fogjuk meg a beállót, addig tömködni fogják, ez ezer százalék. Lékai talpról tolta be a 3. gólunkat, legalább a támadást rakjuk gyorsan össze, abból majd felépítjük a védelmet. Ha fordítva nem megy, akkor így kell. Mikler első védését a 10. percre datálhatjuk, de legalább végre jött, de Iturizza kiállítása utáni ziccert nem lehetne kihagyni. Ezek nem fognak beleférni. 3:5. SzitaZotyi jobb2-be sodródott átlövésgóljából viszont néznénk még rengeteget, -1-re jöttünk fel, időt is kért Pereira. Gondolom megint jönnek a falunkba futkosások, azzal elég jól mentek.

De nem, szerencsére egy átlövéssel próbálkoztak, amit Roló szépen megölelt, mehettünk az egyenlítésért, amit egy Salinas kiállítással ágyaztunk meg, majd némi határozatlanság után begyűrtük Topicnak. Új meccs kezdődhet, 14. perc, 5:5. Aminek az első gólját ismét ők, nevezetesen Martins pattintotta be talpról, Mikler lába közé. Viszont erre gyorsan válaszolt Szita egy középről jól felismert lehetőséggel. Sipi bravúros labdaszerzése utáni Pedro-ziccer labdavonalját nézték vissza először, gól, és ezzel végre átvettük a vezetést is, 15. perc, 6:7. Na erre a hullámra fel kell most ülni, és le sem szállni róla. Mentünk a +2-ért, de hátö, na. Nem ilyen támadásokat képzelek ám el.

Nekem nagyon hiányzik Liget a támadásból, csak mondom, akkor is, ha pont ahogy leírtam, Szita a 3. gólját ragasztotta kapuba. Liget hozhatna egy új, tök más stílusú lendületet nekünk, szerintem, nem is értem, miért nem használjuk legalább félidőnként 10 percekre, ő pont az a típus, aki felráz mindenkit, ha kell. Máthé végre tényleg hibátlan labdáját Topic lőtte be, de gyorsan válaszoltak rá szélről, mi pedig egy már majdnem elvesztett labdát húztunk le szélre, Pedro kis szerencsével ismét behúzta. Aztán volt némi fejvesztés, Topic pl. Iturizzához hasonlóan már itt megkapta 2. kétpercét - ráadásul ez inkább volt bordó -, deRosta Miki jól szállt be a helyére, így a kétgólos előnyt tudtuk tartani. 25. perc, 10:12. Majd gyors két portugál gól, egyik labdaeladásból, és rögtön ott voltak újra a nyakunkban, x. Időt is kértünk gyorsan, remélem jön Liget.

Ancsin jött és Bodó, előbbi ragasztott is egy nagyot, hálistennek. Nagyon hosszú támadás után egyenlítettek egy lábközé érkező potyával, másodszorra csendült fel a Marcizás, közben pedig BodóRicsi is betalált, így tartottuk soványka, de előnyünket. De csak a hetesig, amit a halvérű Areia természetesen értékesített. Hármat cseréltek már a portugálok, édesistenem, mi pedig ismét elszórtunk egy labdát, amiből gólt lőttek az utolsó másodpercekben, egygólos hártányban vonultunk tehát szünetre. 15:14, nem nekünk. Szita Zoli 134km/h-s lövése és Máthé Dominik legmagasabb ugrása a magyar siker, egyelőre.

Eddig elmaradt egy kapuscsere, szvsz, illetve mondom ismét, Ligetnek bőven helye lehetne ebben a csapatban, elöl is, hátul is, nem is értem, mit művelhet edzésen, ha ennyire nem kap időt.

SzékelyMarci(!!!) védéssel, és egy szerencsés hetesből Máthé-góllal egyenlítettünk, ki, na, ez az! Gyerünk, nem is érdekel, hogyan, csak nyerjünk valahogyan, mert át kell szakadnunk, de nagyon, ezt érzem. Teljesen megfog bennünket ez a hazai dolog, de azt érzem, hogy csak addig, amíg nem nyerünk 1et. Egyébként sem világos amúgy, hogy a portugáloknál fél évet védő Székely ma miért nem kezdett, tényleg vannak bennem kérdések. Lékai talán az egyedüli, aki fesztelenül elbírja ezt a hazai pálya dolgot, nagyon kellene pedig még néhány srác mellé. Areia hetesét Székely majdnem megfogta, de a sarkáról sajnos bepattant, Lékai viszont ismét gólt lőtt, hangyafasznyi előnyünket tartotta életben gyakorlatilag egyedül. Remélem nem így megyünk el a végjátékig, mert elég ősz vagyok én már enélkül is. Pedig nagyon úgy fest, 37. perc, 18:18. Egyenletes gólváltást követően, amit tőlünk többnyire Lékai és Máthé vállalt magára, eljutottunk szépen a 21:21-ig, ahol aztán Székely két védéssel gyorsan adott némi alaphangot, hogy elnyúljunk kicsit, és sikerült is, 21:23-nál időt kért Periera.

De Székelyt ez nem zavarta meg, ismét védett, már nem is tudom, hányadikat, de mivel kicsit elakadtunk támadásban, és a bab sajnos nem hús, maradt a sovánka előnyünk. De legalább Ligetet pályára tette a pad, akiket amúgy szintén kicsit lámpalázasnak érzékelek, vagy nem tudom. Nincs meg az a pörgetés, ami eddig volt, a gyors reagálást sem látom, sajna. Mondjuk Hanuszt most gyorsan felpattintották a két fáradt Lékai-lövés után, hogy legyen erő a végjátékra, szóval remélem, lesz ez még olyan, na. És ő hetessel és góllal hálálta meg, jee, ezzel pedig ismét két góllal vezettünk. 18. perc, 23:25.

Jött AncsinGabi a szokásos félidős góljával, és végre 3 gólra tudtunk ellépni a mérkőzésen először. Hanusz nagyot megy ezekben a percekben, hirtelen felindulásból elkövetett betörése ismét hetest ért, Máthé pedig szépen belőtte. De jött a válasz is, pedig valahogy el kéne mozdulnunk erről a háromról is kicsit előre, hogy a végjátékra látható előnnyel érkezzünk. Tologattuk a labdát, de annyira tanácstalanul, hogy időt kellett kérni, de sokat nem segített sajnos, és a háromgólos előnyünk egy pillanat alatt olvadt nullára. Előny a végjátékra, mi? Bassza meg, én balga, miket nem képzelgek. Édesistenem.

És persze mikor hagyjuk ki a hetest is, mikor? Hát persze, hogy a 27. percben, döntetlennél, mikor máskor? Hú, hát na.

A lelátó viszont egyértelműen a válogatott mellé állt ezekben a percekben, és kell is a támogatás, de nagyon, és kell egy kis tök most mindenkitől. Szita Zoli villantotta először, de sajnos gyorsan begyömöszölték a másik oldalon is beállóba, ez pedig hetes. Na, jó lenne védeni, visszajött Roló a hetesre, de nem tudott védeni, Antonio Areia hetesét elég nehezen is lehet. Iturizza harmadik kétperce, amivel legyakta Szitát egy hetest is jelentett nekünk, na. Lékai állt oda, és ő egyszer azt állította nekem, hogy kurvajó heteslövő edzésen, és hát ugye ki vagyok én, hogy ezt egy Lékai-mezben megkérdőjelezzem.

És bebaszta!!!

Utána pedig kicsámpázott egy szélre tartó labdát is, úristen, még 23 másodperc, amit végig fog támadni Portugália. Meglesz-e? Betömték Salinához, aki nem hagyta ki. Nem szokta az ilyet. 12 másodperc van még vissza, tudunk-e gólt lőni ennyi idő alatt? És TUDUUUUUNK, Máthé gyönyörű átlövésével végre van mérkőzést nyertünk a hazai Eb-n! Felrobbant a csarnok, és én hiszem, hogy ennyi kellett, nyerni kellett, hogy bele tudjunk állni rendesen. Jó lesz ez. Jó, hogy hazajöttem, mi? Szívesen! :D Bánhidi nélkül tudtunk nyerni, gyakorlatilag, ami amúgy további reménykedésre ad okot. 30:31 a vége. Meglátjuk, mire lesz elég, az ugye most már biztos, hogy a portugálkák kiestek, mást még nem tudunk. UPDATE! Saját matekosunk azt számolja, hogy nyilván nem estek még ki, sőt, hanem az úgy van röviden, hogy nyernünk kell, és szurkolni Portugáliának, ami nem áll távol tőlem, amúgy sem.

"Ha 3+ góllal nyerünk, akkor továbbjutottunk. Ha 2-vel, akkor ők is -1 és mi is, akkor számolnak valamit. Gondolom, összes góldifit, mindenki ellen. Ezek esetében saját kezben a sors. Ha nyerünk (bármennyivel), de Hollandia nem, akkor viszünk is 2 pontot. Ha ikszelünk, és Hollandia kikap, továbbjutunk, egy vitt ponttal. Ha kikapunk, kiestünk."

Hajrá mogyorók!