Borús a KéP

Egészen a bejorusz elleni meccsünk végéig nálam benne voltunk a nyolcban, de muszáj volt kivennem magunkat, valószínűleg én sajnálom a legjobban, de hát ilyen ez. A nyolchoz borzasztóan kevés lesz ez. A svédek ellen is az lett volna, hát még a dánok ellen.

8. Svédország

Végül aztán lecseréltük őket a dánokra, úgyhogy nem derül ki, hogy mire mentünk volna egymással, de mindegy. Nem feltétlen baj ez. Az biztos, hogy utoljára a horvát vb-n vertük meg őket egy góllal, azóta pedig elég fájdalmas pofonokat osztottak ki a orcánkra, pl. Londonban, vagy épp tavaly az Eb-n ugye. Egyébként szimpatikus skandináv csapat, ami számomra önmagában nagy ritkaság, ettől függetlenül a bejoruszok után mehetnek a francia kikapósra.

7. Norvégia

Szintén egy szimpatikus skandináv csapat, kezd gyanússá válni az egész, talán valamilyen módosult tudatállapotban megkedveltem az északiakat? Nem hinném, viszont Béláékat mindig is bírtam, amíg ő aktív, addig biztos szurkolok a norgéknak, úgyhogy most is. Akármi is lesz, azt már kijelenthetjük, hogy nem egy kifutott eredmény volt az a tavaly januári, jó kis iparos csapat ez a norvég, bárkire veszélyesek, most éppen majd Kiroékat vágják haza valószínűleg. Aztán pedig a mi meccsünk győztesével mennek a négybejutásért ölre.

6. Szlovénia

A spanyol meccsükből csak keveset láttam, viszont amellett beleszaladtak még egy tuniszok elleni pontvesztésbe is, de a második helyüket igazából senki sem veszélyeztette. Először az oroszokat kapják megoldandóba, majd jön a GER vs QAT győztese, valószínűsíthető továbbjutóval, de azért egy negyeddöntő nem rossz eredmény, nem igaz?

5. Horvátország

Nem csak a mi meccsünk alapján, hanem a németek ellenin is látszódott, hogy ez nem az a verhetetlen horvát válogatott. Egyiptomnak még az lesz, de a következő körben jönnek a spanyolok, és őket most határozottabbnak érzem. Persze az is lehet, hogy Zeljko Babic időzített tökéletesen, és arra a meccsre van minden kihegyezve. Az biztos, hogy a horvátok szokásukhoz híven humoruknál vannak, nem hagyták, hogy túl nagy balhé kerekedjen a Metlicic nem pacsizik-ból, meglátjuk, hogyan hozzák a torna végjátékát.

4. Spanyolország

Azt hittem sokkal jellegtelenebbek lesznek majd, de az igazság az, hogy az elmúlt évekhez képest egyáltalán nem léptek hátra, sőt. Szépen össze vannak pattintva, fiatalok, nem tűnik borúsnak a kép Spanyolországban. A horvátokkal és a dánokkal is jó meccseket játszhatnak, legalábbis én bízom benne, hogy végre lesz ezen a tornán némi színvonal, mert az eddig látottak nem annyira tetszettek, na. Na de a spanyolok két erős meccs után aztán még a tokokkal is tolnak egy fasza kis bronzmeccset, amin persze buknak.

3. Németország

Nálam az eddig látottak alapján az a várható FRA vs GER elődöntő lesz ennek a vébének az igazi döntője, azon pedig a németeknek legalább öt góllal kellene jobbnak lenni, ha nyerni szeretnének. Ez nem feltétlen baj, legalább megtudják, hogy másnak milyen Kölnben. De először Katar, aztán az oroszok, és csak utána jöhetnek a nagyobb feladatok az Európa-bajnok, olimpiai bronzérmesnek.

2. Dánia

Hát igen, ők velünk kezdenek. Szeretném elhinni, amit Csaszi mond, hogy nem esélytelen, de pont ő mondta azt is egy korábbi szakaszában a vébének, hogy "Németország, Horvátország, Franciaország és talán a svéd-magyar párharc továbbjutója jó eséllyel ott lehet a torna végső fázisában". Gondolom nem látott ágrajzot, ami azért kicsit érthetetlen, de mindegy, engedjük el. A dánok sem villognak ugyan, szóval tényleg nem verhetetlenek, de mondjuk ennek a tegnapi játékunknak a bahreini C válogatott is annak tűnne. A németek elleni második félidővel viszont nem.

1. Franciaország

Nos nem vicceltek azzal, hogy ők erre készülnek, nagyon kimagaslanak a mezőnyből, ez egyértelmű. A norgék kicsit rájuk tapostak, de semmi komolyabb akadályt nem állított eléjük eddig senki. Persze az sem vitás, hogy ennek a francia csapatnak minden posztja bazi erős, a pad összes játékosa élvonalképes, szóval elképesztően erősek, nagyon szép, minden poszton eredményes, kreatív játékot mutatnak, ilyen egy világbajnok, na. Furcsállanám, ha ezt a különbséget, ami köztük és a követőik között van, valaki eltűntetné az egyenes kieséses szakaszban. Először jön Izland, aztán Svédország, majd Sigurdsson Dajcslandja.