Tunézia pipa, ma több nem is kellett

Először értem ide az új csarnokba, a Bányászhoz, szép hely, tényleg, faszán megcsinálták az arénát, de. Nem értem, mire ez a rengeteg szabályzás. Tényleg. Még ha jellemzően huligán sportág lenne a kézilabda, érteném, de nem az. Mindenesetre jó volt ideérni, aki jött már Veszprémből, az tudja, hogy mennyire tökön-babon át kellett jönni, tiszta Kielce-érzésem volt, ott mentünk pajták között, stabilan, mezőgazdasági utakon.

A norge vs portugál engem kicsit meglepett, alapvetően nagyon sima meccs volt, a vége lett a gyakorlatilag a legszorosabb, 32:29, tehát nem tették meg nekünk azt a szívességet, hogy ikszeljenek, hehe, pedig gyúrtam rá fejben. De nem mástól kell várni a megoldást, meg tudjuk oldani mi magunk is, és fogjuk is. Nyilván én alapvetően vagyok kincstári optimista, tudjuk, de most egészen máig tényleg semmi kétségem nem volt a sikeres torna kapcsán. Most már, hogy itt vagyunk a kapuban, rohadtul izgulok. Remélem a srácok nem izgulnak ennyire, mert ezen a norge vs portugalon igazából semmi megoldhatatlant nem láttam, ismét.

Zöld mezben játszuk az első meccset, ez tetszik, szeretem a zöld mezünket, Mikler kezd a kapuban, Imre, Ancsin, Lékai, Szita, az ő elég gyengusz átlövésével indítottunk, de gyorsan visszaszereztük a labdát és Sipi pont ott volt, bevágta az első gólunkat. Ebből következik, hogy ő jött védekezni, Tunézia viszont átlőtt bennünket, 1:1. Aztán egy szépen lehúzott labdát Imre vágott be nagyon helyesen, Mikler pedig fogta a következő kintről próbálkozást, jöhettünk mi. Tunézia emberfogással próbálkozott Lékain, ezen kicsit meg is lepődtünk, Ancsin átlövését fogta a kapusuk. Bókának húztuk le a következő támadást, aki szintén gyönyörűen csavarta be, miközben továbbra is emberfogással nyomultak Mátén. A következő támadásunkban már inkább csak zavaróként volt jelen középen a +1, de amúgy sikerült megzavarnia bennünket, összetömörültünk B2-ben, tök jogos kifelé szabad következett, és Tunézia betörésből volt eredményes.

Szélsőjáték, ohjeah, Bókának húztuk le ismét, na, ha másért nem is jó ez a tunéziai nyitott, erre mindenképpen. Tunézia üreskapujába Lékai lőtte az első gólját egy remek beálló elleni labda-elpiszkálás után, és Mikler ismét védett, mehettünk a négygólos vezetésért, 8. perc, 5:2, de Imre ziccerét védte a kapus. Hatalmas gólt kaptunk átlövésből, egy kevésbé hatalmassal válaszolt rá Szita, és mi is megkaptuk az üreskapusunkat. Ismét szélre húztuk a labdát, de Bóka mellépörgette, hát remélem majd beleférnek ezek. Nem nagyon tudjuk megoldani a belső posztokon a támadásainkat a nagyon magasan fellépő tunéziai védelem ellen, ami kicsit megijeszt, jellemzően szélről vagyunk eredményesek, ami egyrészt nekem tetszik, deee. Nem volt még rendes átlövésünk, miközben az afrikai bronzérmesnek legalább 3. Kéne egy Liget a védelembe. Jött is.

A 14. percben ment be először a labda beállóba, hetest érően, amit Lékai beejtett. De olyan ostoba labdaeladásaink voltak ismét, hogy nem hittem el, így Tunézia szépen kiegyenlített. Ismét eljutott a labda BB-ig, hetes, Lékai. Na. Össze kell rakni a védelmet és futni kicsit, akkor kifinganak. Simán begyalogolnak sajnos és kintről is jobban lőnek eddig. Jött Bodó, Fazekas, Ilic támadásba, és végre kivédekeztünk egy támadásukat, miközben a közönség abszolút támogatását élvezte a válogatott, a hajrá vs magyarok például egészen parádésan szólt itt és most.

Amikor Bodó, remekül felismerve a helyzetet, kikanyarodott szélre, és Imre Bencének feladta a kínait, az lehetett az áttörés. Mert eleinte kicsit be volt feszülve a brigád, úgy láttam. Mikler jól tért vissza, de az átlövéseket korábban kéne hatástalanítanunk, viszont a cserék szépen elkezdtek elnyúlni, végre klasszik átlövésünk is lett, nah. alakul ez. 28. perc 16:10, Sipi kapott egy kétpercet, ennek csak azért örülök, mert akkor védekezünk, ugye. Bodó nemtudjukmije miatt a megszerzett labda elveszett, de Bodó amúgy faszán szállt be, dícsérni kell. Lékai hetesével zárult a félidő, ő konkrétan hibátlan félidőt tolt, 17:10, jó lesz ez. Talán átszakadt minden és végig tudjuk vinni most ezt, meglátjuk. Az nagy lényeg, hogy nem szabad kiengedni, minden gól számíthat. Mikler majdnem 50%-a, a szélsőjáték, mint újdonság, Lékai, Bodó, nem lesz rossz ez.

A félidei show viszont szerintem kurvajó volt, imádtam, Andris is pöpecül levezényelte, de végre felszabadult és tevékeny, játékos közönséget láthattunk, tiszta Amerika, esküszöm. Imádom.

Tunézia gyors góllal indította a félidőt, mi pedig visszaraktuk a kezdőt, SzitaZotyi eszközölt hetest, de sajnos Lékai kihagyta az elsőt, ehhh. Kicsit elmélázva kezdtük a második félidőt, de legalább visszafutottunk eladott labda után. Sipi második kétperce nem jött jókor, és nem is tudom, az volt-e, helyszínen a Holdról nehéz ez, de a hétgólos előnyből pikk-pakk négy lett. Roli továbbra sem indít, ez ismét világos lett sajnos, ahogy a listán felmerült a kapuscsere kérdéskör, azonnal Bartuczot láttuk jönni, szóval mi ma is Chemával vagyunk. Vagy ő velünk, ez már részletkérdés. Videózás után kiszórtak egy pirosat a sporik, nem nekünk, Rosta jött a heteshez, be is verte szépen, és Bartucz is fogott egy hatalmas ziccert, ismét megnyugtató előnyünk kezdett lenni, 24:18, 43. perc.

Majd Bodó szép átlövése után Bartucz ismét olyan ziccert lábazott ki, hogy öröm volt nézni, most ő állt 50%-on. Sipi orrvérzését viszont nem volt jó nézni, kicsit tántorgott is, egészen rossz jelenet volt, Bartucznak konkrétan a jv után kellett futni, hogy megálljon a játék. Jött Rosta, meg pályát is javítottak kicsit, volt itt minden ebben a pár percben, de a lényeg az, hogy stabilizáltuk az 5-8 gólos különbséget, és úgy pötyögtünk tovább. Közben pályára került Hanusz kihagyott ziccere után robogott Tunézia, és lendületből lőtték be a 20. góljukat, és a következő támadást is túltoltuk, futottak is ránk rendesen, de ismét Bartucz. Milyen jó, ha van kapu. Úristen. 49. perc, 28:20.

Zoki futott nagyot a második góljáért, miközben kijelenthetjük, hogy átforgattuk a komlett csapatot, Krakovszkival gyakorlatilag mindenki pályára lépett, és nem vezstettünk a lendületből sem, az 52. percben rászámoltuk a 10gólt az ellenfélre, igazából ez már önmagában nem rossz. Lesz jobb, reméljük, mert kell is gyorsabbnak, pontosabbnak, agresszívabbnak lenni a két európai ellen, de felhozónak megfelel. Krakovszkit a kapus támasztott lábára tett ziccerénél nagyon sajnáltam, jó lett volna, ha az bemegy neki, és ő is kap egy pozitív fröccsöt. Ehelyett még benyalt egy kétpercet is a végén.

A money time-ba az eltötyörgés is belefért, illetve hát, majd meglátjuk, hogy belefért-e, de vélhetően nem fognak ezen a tornán gólkülönbségek dönteni, nem számítok ilyesmire. Nem tartott sokáig a megilletődöttségünk, de azért volt valami, mindenesetre nem sültünk be, hanem a pad egész hosszával beleálltunk ebbe a meccsbe, amibe ráadásul többnyire mindenki bele is tett, kiemelni a szélsőjátékot, Bodót, Lékait és a kapusokat tudnám, de nem nagyon kell. Haha, Bodó meccs embere is lett, jogosan, egyébként.

Szép volt, fiúk, első meccs pipa, ez a lényeg, de a fontos meccsek még csak most jönnek. Hosszú hétvége lesz ez.