Bartucz és a beállók!

Végig ikszes, elég izgalmas és amúgy nem is rossz meccsel melegíthettünk a sajátunkra, túl nagy tempó ugyan ezen sem volt, nem baj az nekünk sem, ha Izland nem rohan, remélem nem kedden kezdik el. Kicsit fura, de nem baj. A végét behúzta Izland, hááát, jó lenne tét nélkül menni ellenük, mert ismét kaptak pár kedvező fújást, nem nagyon bírják el a jv-k a közönség nyomását, másra nem tudok gondolni. Mindenesetre nagyon kell ez a mai győzelem ahhoz, hogy annak már ne legyen különösebb jelentősége. Viszont baromi jó lenne még három négy meccs ezen az Eb-n, kell a meccs ezekbe a srácokba, ha tényleg olimpiát szeretnénk nyáron. És én szeretnék. Nagyon.

Leírtam az LA-ben, de azért mondom itt is, ezek a szerbek most szokatlanul jónak tűnnek, nagyon keménynek tűnik az a védelem, kurvajó a kapus, és elég sok a potenciális, meccset eldönteni is képes játékosuk, a spanyol tréner pedig valóban gatyábarázta őket, nincsenek hisztiik, botrányok. Okosan kell csinálni, de én továbbra is magunkat tartom esélyesebbnek. Ezt el kell bírnunk. Cseréljünk, néha fussunk kicsit, védekezzünk és kész is.

Az izlandiak átadták a terepet, a H ismét magyar szektor lett, így is van, mondjuk nem tudom, mi lesz kedden, oda azért várható lesz némi könyöklés. A himnusz utáni Ria-ria-Hungária már egészen jól szólt. Ott lenn, mert ide föl egy másodperccel később ér a hang.

Palasics a kapuban, szokásosnak mondható, Bóka-Szita-Lékai-Bánhidi-Ancsin-Krakovszki, Palasics kezdővel villámgyorsan eladtuk az első támadásunkból a labdát, basszus, és sajnos folytatódni látszódott a burleszk, ami jajjj. Szerb vezetést követően heteshez jutottunk, amit Lékai sajnos kihagyott, pedig nem is Csupor Károly kezdett, és a kipattanót is kapufára helyezte, hát nem örültem. Sipos lőtte az első gólunkat, Krakovszki találta meg szélső ziccerből, kicsit meg is lepte vele, de Sipi belőtte. Ancsin kétperc+hetes kombójával folytatódott a meccs, be is lőtte Ilic, jött Zoran Ilic pár percre, majd Lékai tört be szépen, a másik oldalon is büntető járt érte, Máthé Dominik a padról jött belőni. Liget padon, középen elég szellősek vagyunk, de aztán pont kivédekezünk egy szerb ttámadást, és meg tudunk kicsit indulni belőle, Bóka szépen be is pattintja rövidre. Ez az. Ezzel pedig átvettük a vezetést, 8. perc, 3:4.

Ez sem túl gyors meccs, semelyik csapatnak nem vére a futás, de azért néha lehetne egy kis tempó. Egy perc alatt visszavették a vezetést egy elcsent, Bókának irányuló labdával, Palasics pedig sajnos nem tudott még érdemben hozzátenni, egy védéssel jelentkezett, ennél kicsit több kell. Bár Pitics koma azt mondta, hogy ha fehérben leszünk, kikapunk, azért remélem nem így lesz. Olyan kiszorított szélsőgólt kaptunk megint, hogy basszus. Nem lehetne próbálkozni Bartuczcal?

Végre megtaláltuk Bánhidit, szépen be si csűrte a felsőbe, és most ismét kivédekeztünk egy szerb támadást elég szépen. Nagy szerencse, hogy a szerbek elmaradnak a pénteki játékuktól, mi sem vagyunk sokkal jobbak, de pont valamennyivel. Nekem jó, ha csak egygel nyerünk, leszarom, tényleg. RostaMiki és Liget is pályára került, előbbi gyorsan össze is kapart egy bejátszást, ez a beállójáték erősségünk lehet, igen, ezzel visszavettük a vezetést is, sőt, a meccsen először elléptünk kettővel. Öt perce nem kaptunk gólt, az azért egész jó. 17. percv, 7:9. Jó ütemben hullámzik a meccs, remélem ezt a végén is elmondhatom majd.

Hű, Bodó, jesszusom, nem jöhetne támadni kicsit Liget?

Jött Fazekas és Ilic a 19. percben, igen érdekes felállás, de Bodó valahogy begyömöszölte Rostáig, gól, remek. Krakovszki hagyta ki sajnos a ziccert, ráadásul azonnal kaptunk egy kétpercdet is - Sipos -, de közben elkezdett Palasics is bele-belenyúlni lövésekbe, sjnos a hetest nem tudta megfogni, de most két ziccert is kikapott az elmúlt percekben. Továbbra sem erőlteti senki a rohanást, komótos a tempó, olyan öreguras, úgy látszik, hogy megfelel ez mindenkinek. Bánhidi lőtt ismét gólt, Sipos kiállítása miatt visszakerült a pályára, és a következő támadásunkból Bodó Ricsi végre úgynevezett igazi átlövéssel tette helyre. A következőt mondjuk nem lőtte be, de közben Kristóf is fogott egy kinti lövést, eléggé együtt vannak a kapusteljesítmények, érzésre. Igazából a csapatok is, de már egy ideje megállt a hullámzás, diktáljuk az iramocskát és stabil az előnyünk. Nekem más ma nem kell, pötyögjünk el ebben az ütemben, ezzel az előnnyel a végéig, és én elégedett leszek, megígérem.

Bánhidi/Rosta meccse ez, és végre a kiscsávó is belőtte szélen, Sipos/Liget-tengellyel egészen összeállt a védelem is, mögötte Palasics már 28%-ra húzta fel magát, ekkor három gólos az előnyünk, hetesre ugyan érkezett Bartucz, de nem tudta kipiszkálni. Elég volt egy szabálytalan zárás támadásban, a szerbek azonnal kihasználták, és rögvest egyre olvadt az előnyünk, Chema időt is kért, nagyon helyesen. A félidő végét kicsit ellazáztuk, és Krakovszki is kihagyta a következő lehetőségét, de nem volt ez rossz, az előző meccsünköz képest pedig főleg nem. Vezetünk 13:14-re, ebben a tempóban annyira nem is fogunk kifingani, a kicsik is játszottak, az előnyünk megmaradt, mindenki kicsit pihent, az egész meccselésben igazából csak Liget támadásbeni mellőzésébe tudnék egyértelműen belekötni, de nyilván BodóRicsit próbáljuk kirángatni a gödréből, valahol ezt is értem.

Cupara védéseivel (42%) határozottan szorosan tartotta a második félidő elejét Szerbia, és közben Bartucz is pályára került, Máthé Dominik pedig egy újabb hetest követően egy átlövést is produkált, ez mindenképpen jó hír. Az viszont kevésbé tetszett, hogy Krakovszki az 1000%-os ziccerét Cupor félmagasan tartott kezbe lőtte, picsába, ezt nem lehet. Aztán Bartucz is kirúgott egy ziccert, majd még agyon is dobták az üreskapus visszafutása közepette, még jó, hogy nem sérült bele. Bánhidi továbbra is elég faszán tolta beállóban, régen nem láttuk már tőle ezt a teljesítményt, jól látható kedvvel játszott, gyakorlatilag különösebb hiba nélkül.

Végre elkezdtünk elnyúlni, Bartucz hozta a stabilitást, ebből pedig elöl is profitáltunk, megjött a bátorság az eddig kevésbé szereplőknél, Szita Zotyi is bevállalt végre egy lövést, 3-4 góllal vezettünk, és nem tűnt nagyon erőltetettnek. Jöttek hibák bőven ezen a meccsen is, Lékaitól, Máthétól eladott labdák, de szerencsénkre a szerbek is hasonló hibákkal válaszoltak, a kapu, védekezés és a beállójáték az, amiben egyértelműen föléjük tudtunk nőni. Az 54. percre, a money-timera fordulva stabil, négygólos vezetésünk volt, elsősorban Bartucz remek védéseinek köszönhetően, de nagyon fontos volt, hogy eközben támadásban a beállóink rendesen oktatták a szerb kapusokat.

A végén Lékai is tudott hozzátenni, Dominik is, Bodó is jobbá vált, mint tegnap volt, de Bánhidi egyébként egészen elképesztőt játszott, és bár Palasics sem volt veszprémi szemmel vállalhatatlan, mégis kellett egy Bartucz, aki kapott vagy 17 percet, és köszönte szépen, élt vele. Így is kell ezt, ezzel mi gyakorlatilag tovább is jutottunk, jöhet egy feszkómentes meccs Izland ellen, és további három, gyakorlásnak. El kellene kezdeni intézni a kölni dolgokat, igaz? 27:28 a vége, elszórakoztuk az utolsó perceket, de nem ez a lényeg, hanem hogy a szegediek végre ELJUTNAK KÖLNBE! Szívesen! :D

Szerintem ma Chema is faszán meccselt, és abszolút léptünk előre, hiába kezdődött burleszkkal a meccs. Biztos voltam ebben, nagyon örülök, hogy igazam lett. Bánhidi a meccs embere, tökjogosan. Szép volt, fiúk, kedden meg fussunk egy jót, de csak amennyire jólesik!

Hajrá mogyorók!