Ha kell egy jó meccs, ez legyen az!

Tegnap turistáskodtunk egy jót, én amúgy szeretem Münchent, nagy belváros, szép épületek, és a Hofbräuhaus, utóbbiban kicsit meghajlott az idő és a tér, beültünk 3 körül ebédelni - ezúton köszönjük is a helyet, amit szorítottak nekünk szurkolótársaink - és valahogyan előre rohant az óra mutatója 8-ig, pedig csak pár sört ittunk meg. Az asztalt további magyaroknak adtuk tovább, hogy jól működjön a karmánk, és közben rengeteget tettünk a román-magyar barátságért is, ugyanis találtunk egy cuki román fiút, pincér munkakörben. Tényleg nagyon rendes volt, kicsit gyanús is. Volt még spanyol blama, -10 a horvátok ellen, 3,75%-os kapuval, bazmeg, nesze neked PDV, mi? A másik végletet is a Barca szolgáltatta, Emil Nielsen 72,3%-val szerintem simán rekord is születhetett, bár nem néztem utána. Feröerre pedig felhívtuk a figyelmet, itt van, tessék, Norvégia szaladt rájuk elsőnek. Ez a videó pedig über megható, nézegessük sokszor.

Az első C-csoportos meccsnapon nem igazán volt időm megnézni, de éppen most pótolom a Szerbia vs Izlandot, első körben dél-szláv szomszédunkra kihegyezve a látásom. Szandrufff már említette, hogy elég erős kerettel érkeztek a szerbek, közöttük rengeteg ismerőssel, Cupara ugyan nem játszott az izlandok ellen, de mondjuk azt lehozta kapott gól nélkül, és bár a Vardarból régi, közeli ismerős Milosavljev (most Berlin) Antonio Gerona kezdője, de ellenünk én Károlyra számítok, hogy őszinte legyek, viszonylag frissek még az emlékei a magyar mezőnyről. Amennyiben tényleg, úgy remélem minden játékosnak világos, hogy Cupara lefelé zárva véd, abszolút jellemzően, szóval muszáj lesz felfelé lőni neki mindent. De tényleg mindent. És bravúrkapus, ergo neki kifulladásig kell erőltetni az átlövéseket, ami nem rossz nekünk, mert egyébként egészen erősek is tudunk lenni onnan, csak jó lenne már, ha mindenki megérkezne erre a tornára fejben. Máthé Dominikra gondolok elsősorban, neki van most a leginkább honnan feljönnie. Ancsinnak jó lenne, ha bekadna az első lövése, mert akkor bármi lehet, és neki megy is jól az egyenes felső.

Stabilnak tűnik a szerb védelem is, Pechmalbek képességeit ismerjük, ugye, de Marsenic, Pusica és Vejin is szép szál legények. Egyébként az egész mezőny eredményeit figyelve kicsit csökkent a gólszám a mérkőzéseken, vagy csak az első fordulós bénázás hozta, nem tudom, de elég sok 20-30 gól közötti teljesítmény született, engem ez rendkívül boldoggá tesz. Mondjuk a mi meccsünk is beletartozik ebbe a körbe, az is igaz, és nem feltétlen láttunk rettenthetetlen teljesítményeket. Illetve a hármasaink egyébként nem voltak olyan cudarok, ez is igaz.

Na de, a 6.(!!!) percben estek az első gólok, akkor gyorsan kettő is, rendesen megdolgozott érte a szerb válogatott, Izland pedig gyors üreskapussal válaszolt rá iziben. Erre jó lesz ellenük figyelni. Milosavljev viszont nem tűnik nagy gepárdnak, én vele biztosan nem mernék 7:6 ellenizni, illetve hát ebben az esetben 6:5 elleniztek épp, mert gyorsan ki lett osztva egy-egy kétperc mindkét oldalra, és az első pirosra sem kellett túl sokáig várni, Uros Borzas kapott egy állast középen. Ez az, az ilyen meccseket szeretem én, igen. Radivojevic és N.Ilic remekül megoldják a széleket, és egészen ijesztően gyorsan zárt vissza a komplett szerb csapat, hatalmas méretük ellenére.

Veszprémi szemmel elképesztő kapusteljesítményeket láthattunk az első félidőben, erre mi sajnos hajlamosak vagyunk ráfutni, mármint rágörcsölni, szóval nagyon jó lenne, ha az első lövéseink okosak és pontosak lennének, különben tökönszúrhatjuk magunkat. Izland ellen egészen középre tömörültek a szerb védők, ha ezt ellenünk is csinálják, akkor bizony vállalkozni kell majd a széleken. Ligetvári-Sipos-duót én biztosan erőltetném középen, úgy BB is tudna időszakokat pihenni, úgysem ő a sprinterünk az indulásokra. És nagyon, nagyon szeretném, ha Liget végre támadhatna kicsit. A montik elleni bal2-t balkézzel is tudja, és who knows, hogy nem akaszt be 4 olyat, amilyet a svéd vébén talán a dánoknak? Egyszerűen nem tudom megfejteni, hogy miért skatulyázza be minden edzője, semmivel sem rosszabb átlövő, mint BodóRicsi. Próbáljuk már meg, ha előtte mindenki nihil. Cserélni sem kellene annyit, és pont a szerbek ellen meg is próbálnék kicsit futni, mert ott érzek némi esélyt. Illetve hát biztosan nem Izlandot fogjuk lefutni, az is világos.

Felállt fal ellen elég gyakran játszották meg a beállót, kulcskérdés lesz Dragan és a kollégájának semlegesítése, már csak emiatt is biztosan a Sipos-Liget hármaspár kellene ma középre, szerintem. Nagyon jó lenne korábban behozni a cseréket, egyrészt mert jók, másrészt hosszúra is nyúlhat ez a torna, és Lékai nem lesz fiatalabb közben. Fazekas Gergő remekül megoldotta a feladatot, ráadásul Pechmalbeket is ősszel a BL-ben, elég nagyok a belső szerbek ahhoz, hogy az ő kígyózása működjön ott középen. Zoran Ilic védekezése kicsit kellene keményedjen, és tőle is várnék egy komolyabb beköszönést, de összességében az egész csapatban maradt még bőven. Rosta játékperceit is bővíteni kellene, szerintem, ugyan nem tol idén BL-t, de biztos vagyok benne, hogy Xavi Pascual kezei között előrébb lépett, nézzük már meg!

Fegyelmezett és koncentrált játékot szeretnék, különösen figyelni kell a pontos befejezésekre, őszintén hiszem is, hogy az lesz, sokkal jobbak vagyunk annál, mint amit mutattunk pénteken. Mentálisan biztos pluszt jelentett a győzelem, mert az ilyen kétballábas burleszkeket egyébként nem mi szoktuk megnyerni, Szerbia pedig hiába játszott többnyire jól Izland ellen, nem tudtak nyerni vele, szóval ez a lelki tényező mindenképpen nekünk áll most, használjuk is ki, mindenkit szépen kérek! Fussunk is, néhány szakaszban, nem azt mondom, hogy toljuk nyélen 60 percig, de muszáj lenne tempót diktálnunk, és néha 10 percre fokozni. Nagyon nehéz lesz, de amúgy nekünk menni szokott a szerbek ellen, ne most kezdjük el lerontani a tétmeccses átlagot, ellenük.

Izland ugyan ellepte a müncheni lelátót, de ahogyan pénteken, úgy vélhetően ma is többen hazamennek, amennyiben tényleg így lesz, és van hangod, tenyered, torkod és kedved menj le szurkolni a H-szektorba, mindenképpen! Izland ellen enhezebb lesz átszurkolni magunkat, de a szerbek ellen simán csinálhatna hangulatot a szétszórt magyar sereg. Nem biztos, hogy olyan kevesen vagyunk, lehet, hogy csak túl messze, ez pedig egy elég jó hely ott a pálya mellett.

Valamiért tényleg azt érzem, hogy jó meccsünk lesz, ha a felsorolt dolgokat megvalósítjuk, ami nem ördöngösség, akkor ez az eredményben is meg fog mutatkozni, megígérem. De ahhoz ezeket csinálni kell. A 7:5 ellenit pedig szerintem felejtsük el, léccike, először csináljunk végig szépen, gyorsan és okosan egy sima emberelőnyt, aztán kezdjünk ilyesmikbe!

Hajrá mogyorók!