Leszegett fejjel nem lehet nyerni!

Nem fogom elvinni ezt a posztot abba az irányba, hogy nekem már az is elég, hogy negyeddöntőt játszhatunk, blablabla, mert ha még elég is lenne, nem mondanám meg. Ugyanis ebben a csapatban bizony több van. A spanyolok elleni kvázi feladott meccs nagyon megosztotta a szurkolói társadalmat, én azon az oldalon állok, hogy ez bele kell, hogy férjen, és egy-egy ilyen lépést fel kell tudni dolgozni agyban, mert ha nem sikerül, és mondjuk a kipihent rutinosaink a vébé legszarabb meccsét produkálják ma, akkor nem léptünk előrébb. Ez van. De szerintem nem ez lesz, hanem egy nyílt sisakos harcot várok a franciák ellen, aztán megnézzük, mi sül ki belőle. Menjünk szépen sorban a párosítások kapcsán, kezdjük a bennünket érintővel!

Magyarország vs Franciaország

Ha nem is akkora pénzfeldobás, mint a spanyol vs norge, mert van némi lejtő nyilván a franciáknak, a rutinjuk, az egy főre jutó több világ-és olimpiai bajnokuk miatt, és mert első pillanattól fogva látszik, Gille is jobban illik a padra, mint Dinart valaha, de akkor sem érzem előre elrendeltnek. Ne felejtsük el, hogy ez egy meccs, ez sport, itt bármi előfordulhat, és volt már példa arra a közelmúltban, hogy helyretettük a franciákokat, pedig nem is voltunk ennyire egyben akkoriban. És azt se felejtsük el, hogy nem véletlenül kerültünk ide (mint mondjuk Katar), és nem is érdemtelenül (mint mondjuk Dánia, de ezt később megmagyarázom). Nekünk már volt komoly ellenféllel és komoly téthelyzetben is meccsünk ezen a tornán, megdolgoztunk minden elismerésért.

Ami kívülről nekem nagyon szembetűnő, az az, hogy hasonlók az erősségeink ezen a tornán. Van egy zseni irányítóban, bazi nagy, bátor és megbízható lövősor, kurvajó beállók, eddig a hasonlóság. De nekik azért van még mindenből egy sor, plusz évtizedes, döntőkben összeszedett rutinnal rendelkező szélsők, fiatalabbakkal kiegészülve. A Lékai vs Mahé párharc miatt a dolognak pikantériája is van, mondjuk azt elvárnám a falunktól, hogy kevésbé tudja szétszedni őket Mahé zsigerből, mint az eddigi többit, vagy mint fordítva, már csak azért is, mert jobban ismerjük a játékát bárkinél, vagy mint fordítva. Ha sikerülne csírájában belé fojtani saját zsenialitását, attól még az előkészítési ülhetnek, és Dika Mem, N'Guessen vagy éppen Remili lőhet belőlük 8-9-10 méteren. Csak hogy érezzük a neveket. Melvynt csak azért nem mondom ide, mert az eddigiek alapján nem ő a legélesebb kés a francia fiókban, de irányítani pont jó ezen a tornán is. Az az érzésem, hogy bennünket is ugyanúgy megpróbálnak majd átlőni, mint a portugálokat, aki látta azt a meccset, tudja miről beszélek, nagyon távol tartották magukat a portugál faltól - nem véletlenül - és mivel Quintana is inkább bravúrkapus, mint stabilan átlövéseket fogó, így minden nehézség nélkül gyalogoltak át rajtuk. Ez velünk nem történhet meg! Amiben egyébként az átlagosnál talán kevesebbek, az a kapu - bár élénken él bennem a norgék elleni nyitómeccsükön Pardin teljesítménye -, viszont ezek nem olyan nevek, akik egyszer csak ufók lesznek. Okos lövéseket kérnék az elejétől kezdve!

Ha az első negyed órában megfognánk a bombáikat, és valahogy a Lagarde-féle betöréseket is megakadályoznánk (ő nagyon megy 1-2-es védő között, pont, mint Mahé, amúgy, ezekre nagyon figyelni kell), abból meríthetnénk annyi önbizalmat, hogy a támadásaink átforduljanak abba a lendületes, önbizalomtól duzzadó, bátor játékba, amit egyébként mi mostanában tudunk. Amikor éppen nem remeg a gyomrunk. Egyébként nincs veszítenivalónk, ráadásul meg sem lepődhettünk rajta, hogy a franciák jutnak nekünk, mert világosan látszódott, kik fognak odaérni az ágról. A norgékat el akartuk kerülni, megvolt, úgyhogy most álljatok bele ebbe, srácok! Azt remélem, mindenki megtanulta a spanyolok ellen, hogy leszegett fejjel nem lehet nyerni, most akkor bizonyítsuk is, hogy előrébb léptünk egy csomó mindenben! Nagyon szép ez a 8, főleg, ha látod, kik véreztek el, de ne legyen elég!

Norvégia vs Spanyolország

Talán ez tűnik a legkiegyenlítettebbnek előzetesen, de nekem érdekes módon ez a spanyolok felé dől, és nem azért, mert mi kikaptunk tőlük, hanem mert a norgék most nem annyira azt tolják, amit tudnak, és amiben kurvajók, hanem eltolódtak egy Sagosen-központú biztonsági játék felé. Hogy ezen tudnak-e most változtatni, az lesz az igazi kérdés, mert ha nem, a spanyolok megszervezik úgy a védelmüket, hogy egyedül ellenük senki nem nyeri meg. Erre nagyon kíváncsi leszek egyébként, ha sikerül nekik, akkor nagyon fasza, magas színvonalú meccsre számíthatunk, ha nem, akkor hisztire.

Dánia vs Egyiptom

Előzetesen egyértelműnek tűnik, de azért előfordulhatnak nyitott kérdések. Landin sérülése pl., bár én pont tudom, hogyan képes meccset nyerni Møller vagy éppen Emil Nielsen, ugye, szóval engem ezzel be nem húznak a csőbe. Kérdés az is, mennyire kívánták a pizzát tegnap este, hehe, na de komolyabbra fordítva a szót, a dánoknak bazira nem volt komoly meccsük eddig ezen a tornán, és ez is csak azért tűnik annak, mert ez egy házigazdák elleni egyenes kieséses, de egyébként ezt nem veszíthetnék el, semmilyen körülmények között sem. És nem is fogják, szerintem, felháborító módon, komoly meccs nélkül érkeznek majd az elődöntőbe, és nyilván kellett hozzá az is, hogy Horvátország és Szlovénia kiessen, de az elejétől fogva sétáltak eddig a dánok. És ez kicsit idegesít.

Svédország vs Katar

Ezen az ágon volt a legtöbb meglepetés, említettem a dánkákkal kapcsolatban, hiszen itt kellene legyenek a szlovének és a horvátok, szóval az, hogy Katar ezen a tornán eljöhetett idáig farvízen, hát az elég sok "miatyánk" illetve amit mondaniuk kell a mecsetekben. A svédek legalább megérdemlik mindenképpen, rájuk a szlovén kiesés sem hatott különösebben, az egymás elleni thrillert ugyanis megnyerték, szóval nekem ebből a párosításból ők tűnnek az esélyesnek. Ugyanakkor durva, hogy van ázsiai és afrikai csapat is a nyolcban.