Első meccs, pipa

Előzetesen nagyon úgy gondoltam, hogy hát bizony ez a zöld-foki csapat csak a pofonfát rázni jött (most komolyan, afrikai ötödik, meg öt dél-amerikai?), aztán az eredménysoruk alapján meg bizony meglepődtem, nem is olyan szar az, annyira mindenképpen jó, hogy ne ők legyenek, akik lefelé kilógjanak. Erre jött nekik a vírus, hogy aztán végül is fogalmunk se legyen arról, hogy igazából mit tud ez a csapat. Majd talán egyszer ez is kiderül.

Nem szoktam nagyon nézni a felvezetőket, pláne nem a királyin, de most mégis kicsit követtem, és szerencsére sikerült ott is felmenni a vérnyomásomnak. Természetesen nem maradhatott el a "jajdekevesettudtunkegyüttkészülni" meg a "jajderégenjátszottegyüttacsapat". Tessék már elmesélni nekem, hogy vajon a többi csapat, na az hogy áll ezzel a kérdéssel? Tényleg nem múlhat el felvezetés ezek nélkül? Már tényleg csak a covid-bullshit hiányzott. Vagyis nem hiányzott. Aztán meg a meccs végén a nehezen elkezdett világverseny. Ezekre tényleg semmi szükség. Mint ahogy az ellenfél fáradtságát se kéne mindig emlegetni, mert ezt is hallottuk már elégszer - és rá is pacsáltunk elégszer.

Azt nem tudom, hogy ez mennyire volt "hivatalosan" kommunikálva, de a szakmai stáb nagyon helyesen úgy döntött, hogy a mai meccsen az elvégzett antigéntesztek ellenére csak azok játszanak, akik már voltak covidosak. Tudjuk, hogy persze ez sem 100%-os védelem, de azért mégis jó eséllyel csökkenti a valószínűségét egy fertőződésnek. Ezt azért fontos tudni, mert a padon ülők, illetve be sem nevezettek azért nem játszottak, mert még nem estek át a trutyin. Mire ezt leírtam, már el is hangzott a nyilatkozatban, tehát akkor igen, hivatalosan volt így.

Magáról a meccsről sok izgalmasat nem tudunk mondani. Az ellenfélről annyit érdemes megjegyezni, hogy teljes csapattal tényleg bizonyára még jobbak lettek volna, de így sem volt vállalhatatlan, amit előadtak. Néha egész pofás dolgokat csináltak, ráadásul 9 mezőnyjátékossal úgy nyomták végig, hogy ellentétben a stúdióval én még csak elfáradni sem láttam őket. Minden bizonnyal ők lesznek a továbbjutók, ami náluk mindenképpen történelmi siker lesz. Itt nem csak szörfözni érdemes, ezek szerint.

A meccs elején, 5 perc után 5:0-nál még azt hihettük, hogy ez bizony tükörsima lesz, de az afrikai csapat ezt nem így gondolta, és újabb öt perc múlva már 5:4 volt. És addigra már Sipos a második kiállításából is visszajött, mit mondjunk, egyrészt sajnos úgy tűnik, nála a tavalyi Eb volt a szabályt erősítő kivétel, és továbbra sem tud tisztán védekezni, másrészt ha már a zöld-fokiak ellen kiszórták végleg, akkor vajon mi lesz az értelmezhetőbb csapatok ellen. Rajta kívül számomra még Topic és Hanusz teljesítménye volt értelmezhetetlen, utóbbit tényleg nem értem, hogy Faluvégi "kárára" miért vittük.

Felfelé igazán senki nem lógott ki. Lehetne mondani Ancsint, hogy mennyi gólt lőtt, de legalább ennyit hibázott elől, hátul meg amikor bent maradt, uszkve 3,45 mp után ki is szórták. Az biztos, hogy ez nagyon "torna eleji" forma volt, amivel semmi baj nincs, illetve nem lesz, ha ezt úgy fogjuk előadni, ahogy a franciák (vagy más sportágban a németek) szokták. Szita keveset volt pályán, de akkor kimondottan biztató volt, Roló egyszer-egyszer megmutatta, hogy méltó is tud lenni a nevéhez, Bánhidit aprították rendesen, de azért állta a sarat, a szélsőkről sokat nem tudunk, mert posztra labdát alig kaptak, Lékai szintén keveset játszott, de akkor elfogadhatóan, Győrinek voltak jó megmozdulásai, Nagy Bence pedig számomra továbbra is a magyar kézilabda legnagyobb pozitív rejtélye. Így kéne mindenkinek, mert minek befosni, ugye, a túloldalon is emberek játszanak, bárki is az ellenfél.

Nem tesszük le a hajunkat a teljesítménytől, persze, de első meccsnek ez így rendben volt. Most ezt túl kellett élni, behúzva a két pontot, és persze egy hét múlva is negatív PCR-teszteket kellene látni. Ez biztosan benne volt azért a fejekben, na, szóval nem volt ez egyszerű.

Ha minden a terv szerint halad, következnek a kétszeres világbajnok uruguayiak, ahol összesen 1950 igazolt játékos van. A második világbajnoki címüket pont 1950-ben szerezték. Véletlen? Aligha!