Lesz-e vagy nem lesz-e?

Nem nagyon voltak kétségeink, hogy ez egy sok szempontból rendkívül bonyolult világverseny lesz, de hogy a legnagyobb izgalmak az első mérkőzésünk napján abból adódnak majd, hogy vajon tényleg rendesen leszűrték-e a zöld-fokiakat vagy csak úgy tessék-lássék módon, ahogy a buborékot is gondolták, az döbbenet. Vagy hogy egyáltalán lesznek-e elegen az újonc afrikai brigádban ahhoz, hogy kiálljanak a mérkőzésre? Ehhez 10 játékos kell az IFH szabályai szerint, abból egy kapus, nyilván, egy edző, plusz egy orvos vagy fizioterapeuta, ennyi kellene. De ha mindannyian játékosok, akiket eddig tőlük belebegtettek (7+4), akkor nem nagyon fog kijönni a matek. Ennyi kellene. Elvileg ma még leszűrik a maradék játékosokat, lehet érdemes lenne tőlünk elsősorban a már átesetteket benevezni, ha végül elengedik a meccset, mert ki tudja, mennyire megbízható az egész rendszer.

Eddig úgy tűnik, hogy annyira nem.

Szóval elképzelhető, hogy a taktikai megbeszélés arról fog szól nálunk, hogy kiket is nevezzünk be a mai meccsre, kik estek már át ezen a szaron. Dr. Hassan Mustafa láthatóan olyan szinten ragaszkodik a csodálatos rendezésű egyiptomi vébé-víziójához, ami 21 éve tartó elnökölése fénypontja kellett volna legyen, hogy külső szemlélőnek úgy tűnik: ebbe tán még bele is bukhat. Legalábbis új barátokat biztosan nem gyűjtött ezzel a szervezéssel, sőt, már eleve a nevezésekkel sem (emlékezzünk csak Ausztráliára, vagy Grönlandra) maradjunk annyiban, de a jelenlévők is kibuknak szépen sorjában. A skandinávoktól már egész komoly üzengetéseket is lehet olvasni neki címezve, és nem alaptalanul, azt beszéljük meg.

Egyébként Mikler kiutazás előtti sajtóson tett megjegyzése most kezd igazán értelmet nyerni, szerinte az nagy lényeg lesz, hogy kizárólag magunkkal foglalkozzunk csak, ne mással, ne a körülménnyel, ne a tevékkel. Csak hát végig sem gondolhattuk előre, hogy mennyire lesz majd nehéz mindezt tartani, miután a világ 32 országa összecsődül egy városba, majd léket kapott közös buborékba terelik őket, hogy aztán egymás ellen játszanak bő két héten keresztül. Nyilván ez a pont már késő a világverseny elengedéséhez, lefújva tehát nem lesz, de hogy ez a társadalmi kísérlet hogy végződik majd, azt csak január végén tudjuk meg ténylegesen. Addig pedig próbáljuk meg Mikler tanácsát tartani, és foglalkozzunk magunkkal, és a meccseinkkel.

Itt a komplett keretünk, ebből Bodó Ricsi hiányzik ma még, akinek gratulálunk is a ma született második gyermekéhez, ő majd a keret után repül, és három főt (nyilván egy kapust, és két mezőnyt) húz le az esti meccskeretre a szakmai stáb.

Kapusok:   Borbély Ádám (Veszprémi KKFT), Mikler Roland (Mol-Pick Szeged), Székely Márton (Telekom Veszprém)
Jobbszélsők:  Hornyák Péter (Grundfos Tatabánya), Rodríguez Pedro (Balatonfüredi KSE)
Jobbátlövők:   Ancsin Gábor, Balogh Zsolt (mindkettő Tatabánya), Máthé Dominik (Elverum, Norvégia)
Irányítók:  Győri Mátyás (Tatabánya), Hanusz Egon (Csurgói KK), Lékai Máté (Telekom Veszprém), Nagy Bence (FTC)
Beállók:  Bánhidi Bence, ifj. Rosta Miklós (mindkettő Szeged), Sipos Adrián (Tatabánya), Topic Petar (Balatonfüred)
Balátlövők:   Szita Zoltán (Wisla Plock, Lengyelország)
Balszélsők: Bóka Bendegúz (Balatonfüred), Szunajko Stefan (Tatabánya)

Szeretném hinni, hogy sem a mai, sem a vasárnapi mérkőzés nem okozhat számunkra különösebb problémát, előzetesen azt várnom, hogy mindenki játsszon, akit benevezünk, illetve azt különösen, hogy a világverseny-szűzek ezeken a meccseken már szokhassák a hangulatot, hogy majd hozzá is tudjanak tenni érdemben akkor, amikor kell. Szeretnék egy olyan futkosást kérni ma, ami kicsit felhúzza a hangulatunkat, és nagyon fontos, hogy a lehető legnagyobb különbséggel nyerjük meg a meccseinket, valamelyiket ugyanis mindenképpen továbbvisszük, ugye. Ideális ellenfél kezdésnek az átlövők szempontjából is, valószínűleg itt tudjuk majd a legtávolabbról bevenni a kaput, szóval szeretnék sok kinti próbálkozást látni kilenc-tíz méterről is, ha kérhetem.

Vegyük komolyan, amennyire csak tudjuk vagy lehet, aztán lesz, ami lesz!

Hajrá mogyorók!