Sajnos erre számítottam

"Nincs ember aki azt gondolta, hogy ma a horvátoktól kikapunk" - vagy valami ilyesmit mondott Méhes. Hát, de, én bevallom számítottam rá, és pontosan erre: kevés gól, minimális, de mégis demoralizáló vereséggel. Ez már sikított a felkészülési mérkőzések során is, hisz már kb 4 éve szisztematikusan le lehet szűrni a felkészülési mérkőzésekből, hogy mire számíthatunk magán a Nagy Tornán.
Látszott, hogy nulla elképzelés elöl és hátul, teljesen demotivált játékosok, túl sok együtt töltött idő játékos-edzők között. Igazából lehetne kárörvendeni is, mert sikított már januárban, hogy ebből ez lesz, de sok értelme nem lenne, meg nyilván nem is örülök annak, hogy megint ilyen kellemetlenül beégtünk, persze végződhet ez még úgy mint 2012-ben csak ott éppenséggel a túlzott izgalom vonzotta be a vereséget, itt meg jó esetben 3 ember volt jelen a pályán, és szó szerint a pályán, mert a kispad mint olyan nem létezett - ma sem.

Tegyük tisztába a dolgokat: kb sehol nem működött még ez a két edző féle felállás. Miután vezetőedző mindkettő a saját csapatánál így érthető, hogy a csapaton belül a hierarchia csúcsán mindig csak egy akar lenni. Itt nem arra célzok, hogy utálnák egymást, hanem nemes egyszerűséggel valamelyik mindig jobban akar vezetni, a kínos konfliktus kerülés részemről meg kimerül abban, hogy ahogy támadásból-védekezésbe fordultunk, úgy ült le vagy állt föl az adott felállásért felelős, ami már önmagában, hát nem tudom, vicces? (Nem, nem az.) Töcök kolléga fogalmazta meg a legjobban: "Rájuk kényszerített helyzetben vannak." Hozzáteszem gyorsan, ha csak az egyik vinné a válogatottat akkor is szerintem ugyanez az eredmény lett volna, mert konkrétan semmi ötlet nem jött. Elég ciki, hogy a világ legerősebb bajnokságának két sztáredzőjét gyakorlatilag zsebre rakta egy látszólag nyugdíjas korú számomra noname horvát, és gyakorlatilag semmi mást nem tett, csak nyitottra váltott, aminek meg állítólag az ellenszerét a világon egyedül csak a Fradi tudja - legalábbis múltkor ezért lettem leoltva. A védekezésen meg kiütközött, hogy milyen az amikor vérprofi full ambiciózus játékosokkal dolgozol együtt, vagyis raknak alád.

Igazából csak remélni tudjuk, hogy aki ezt az egész felállást megálmodta, annak is legalább olyan kínos volt ez a mai este mint annak a nem tudom hány százezernek aki ezt ma végigélte.

Ennyit mára, uff.

Van jobb dolgom is.

HAJRÁ MAGYAROK!

Ja, fotó meg innen: Jozo Cabraja / kolektiffimages