EHF EURO 2022 - E csoport

Holnap megkezdődik végre a várva várt férfi kézi EB, és minden valamirevaló magyar szurkesz szeme a B csoportra (hazánk fiai), valamint a mi águnkon lévő meccsekre figyel majd. De nézzük is, mi történik az E-csoportban amit Pozsonyban játszanak.

Spanyolország

A hispánok a Dujsebaje-tesók nélkül vágnak neki az EB-nek. Alex (váll) és Dani (térd) sérülés miatt kihagyni kényszerül a kontinensviadalt. Igazából ők lesznek csak a komolyabb hiányzói a csapatnak. Sikeresen elkerülte őket a vírus is eddig, legalábbis elég csendben megúszták, na. Nagy nevekből nem lesz hiány így sem. Canellas,Gurbindo, Maqueda, Sole is ott van a fedélzeten, csakúgymint a (szvsz) torna legjobb kapuspárosa, Perez de Vargas és Corrales. Egyetlen edzőmeccset találtam, a csütörtöki Irán ellenit (36-22), ami kellemes ráhangolódás volt a Ribera-fiúknak. Kiváncsi leszek, hogy mennyire fognak hozzányúlni a fiatalokhoz, mint pl. az említett edzőmeccsen parádézó kapushoz, Sergey Hernandezhez.

Svédország

Nagy csatát várok kőztük és a spanyolokkal az első helyért, de szerintem egy nüansznyival alul fognak maradni. Ezt a csapatot is elérte a kovid-láz az utóbbi napokban, így a Mikael Appelgren helyére behívott Thobias Tulin is kiesett, Bergendahl és Pellas mellett. Húzóemberből itt is lesz pár, Palicka, Ekberg, Wanne, Gottfridsson játéka egyelőre nem kérdéses. Csütörtökön játszottak egy jó kis tempo-meccset a hollandokkal (34-30), ez fért bele a kis EB előtti zűrzavaros edzőmeccsek kavalkádjába. Sokan a négybe is várják a csapatot amire viszont minden esélyük meglehet, hiszen a tavalyi vb-t ezüstéremmel zárták. A csoportból simán továbbmennek, innen a középdöntőben pedig már bármi lehet.

Csehország

A csehek a csoportban megszerzik a harmadik helyet, de a továbbjutásra esélyük sem lesz, főleg úgy, hogy ők is megszenvedtek a vírussal. Edzőmeccset sem tudtak játszani a torna előtt, így egyből belecsapnak a lecsóba a spanyolok ellen az első fordulóban. Húzóembereik a szokásosak lesznek, Mrkva a kapuban, Cip, Becvar valamint az általunk is jól ismert Kasparek.

Bosznia-Hercegovina

A Bosnyákok másodszor szerepelnek Európa-bajnokságon a történelmük során, 2020-ban az utolsó előtti helyet szerezték meg. Legutóbb pont ellenünk játszottak egy szoros edzőmeccset (26-24), még novemberben. Az oroszok elleni utolsó tesztmeccs elmaradt, mivel a csapat legnagyobb sztárja a flensburgi Benjamin Buric megkovidosodott a mai tesztelésen (január 6). A csapatban azért lesz pár ismerős név a magyar szurklóknak, mint Hamidovic, Malinovic és Herceg Mirko. Na és persze ne feledkezzünk meg az egykori veszprémi közönségkedvenc Mirsad Terzicről sem, de ez sajnos nem lesz elég egy jó eredményre, ezen az EB-n

Menetrend

1. 13. 18.00 Spanyolország–Csehország (1)
1. 13. 20.30 Svédország–Bosznia-Hercegovina (1)
1. 15. 18.00 Csehország–Bosznia-Hercegovina (1)
1. 15. 20.30 Spanyolország–Svédország (1)
1. 17. 18.00 Bosznia-Hercegovina–Spanyolország (2)
1. 17. 20.30 Csehország–Svédország (2)

2022. január 13.
18:00
Spanyolország Csehország Ondrej Nepela Jégcsarnok, Pozsony
Jegyzőkönyv
2022. január 13.
20:30
Svédország Bosznia-Hercegovina Ondrej Nepela Jégcsarnok, Pozsony
Jegyzőkönyv

2022. január 15.
18:00
Csehország Bosznia-Hercegovina Ondrej Nepela Jégcsarnok, Pozsony
Jegyzőkönyv
2022. január 15.
20:30
Spanyolország Svédország Ondrej Nepela Jégcsarnok, Pozsony
Jegyzőkönyv

2022. január 17.
18:00
Bosznia-Hercegovina Spanyolország Ondrej Nepela Jégcsarnok, Pozsony
Jegyzőkönyv

2022. január 17.
20:30
Csehország Svédország Ondrej Nepela Jégcsarnok, Pozsony
Jegyzőkönyv