Polska, wengry dwa bratanki

Maradjunk annyiban, hogy olyan régen nem játszottunk tétmeccset a lengyelekkel, hogy nem is emlékszem rá, milyen volt ellenük. Az biztos, hogy az ő generációváltásuk egy egész szinttel léptette visszább őket a világ mezőnyében, és ezt szó szerint értsük. A 2015-ös vébén még elődöntőt játszottak Katarral, két évvel később pedig már Elnök-kupát nyertek Franciaországban. A mostani eredményeikből arra következtethetünk, hogy kezdenek kilábalni és ismét felépülni ebből a váltásból, ráadásul fizikai adottságaikban talán az eddigi legerősebb ellenfeleink a középdöntős csoportban.

Polska vs rywale ????????????

Közzétette: Handball Polska2021. január 21., csütörtök

Ugyanakkor az is rémlik, hogy akármilyen stádiumban volt éppen a válogatottjuk, mi jellemzően jó meccseket toltunk ellenük, és bár nincs róla pontos adatom, biztos vagyok benne, hogy nekünk kedvez az örökmérleg.

Nincsenek még meg a kimaradók, de az eddigiek alapján szinte mindegy is, kik lesznek. Bízom benne, hogy a két évnyi plocki tapasztalattal rendelkező Borbély Macit nevezni fogjuk, talán az ő szerepeltetése az egyetlen biztos taktikai fegyverünk az amúgy kicsit ismeretlen lengyel válogatott ellen. És talán pont ezért is nagyon fontos, hiszen neki valószínűleg nem annyira ismeretlenek ezek a nevek, márpedig ez kapuban még sokat is jelenthet. A többiekkel kapcsolatban pedig csak azt mondhatom, amit eddig is: ez egy a látszatnál sokkal, de sokkal fontosabb mérkőzés lesz, amit ma el lehet dönteni ugyanis, azt ma el kell döntenünk, ez kétségtelen. És a lengyelek sem tét nélkül jönnek, elég szoros versenyfutásban vannak a németekkel, szóval nem fogják ezüsttálcán nyújtani nekünk ezt a győzelmet!

Foglalkozzunk magunkkal, szorítsuk le a hibáinkat, menjünk bátran egy-egyezni a nagyobbacska, magasabbacska hármasvédőkre, lábbal ott lesz keresnivalónk, erre a nyakamat teszem. Az átlövőink folytassák ugyanazt, amit eddig oly gyönyörűen, ne szegje senki kedvét sem egy rossz lövés, vagy félresikerült támadás. Minden elhibázott támadás után tekerjünk vissza, és próbáljunk meg szélesen játszani, a brazilok ellen már egész jól ment.

Ha ezek sikerülnek, nyerni fogunk. Én ismét nem kérek többet, mint eddig, nekem az egygólos győzelem tökéletesen megfelel, ugyanakkor biztos vagyok benne, hogy a reális különbség 3-5 gól lenne.